Vasárnap rangadót rendeznek a Premier League-ben, aminek a tétje nem is kicsi, a BL csoportköre.

A United szurkolói örömmámorban úsztak amikor Mourinhót eltávolították, de pár hónap alatt kiderült, nem feltétlenül a portugál sara minden. Solskjaer jókor érkezett, könnyű volt a sorsolásuk, és a felszabadult játékosokkal jöttek is a sikerek. Akkoriban jómagam is felültem a MU-vonatra, de egyértelmű volt, hogy amint nehezebb feladatok jönnek, kevés lesz ez a keret és a csapat. A BL-ben ugyan nyertek egy párharcot a PSG ellen, de azon a visszavágón olyan szinten kimaxolták a csodát, hogy azóta teljesen vakon vannak, 7 alkalommal szenvedtek vereséget, és csak kétszer nyertek, abból a Watford ellenit láttam, ahol szintén röfögött a malac. Voltak és vannak sérültek, de ez akkor is erős lejtmenet, az utolsó három meccsükön gólt sem tudtak szerezni, a nagy rivális City-hez közük nem volt és gyakorlatilag bajnokot csináltak belőlük, de az Evertontól kapott négyes még jobban fájhatott. Ugyan a norvég megkapta a szerződését, de sokan bánják már.

Sarrinak sem áll jól a szénája, bár a Stamford Bridge-n soha nincs egyszerű dolga egy edzőnek. Voltak ott is komoly hullámvölgyek, balhék (Kepa-Sarri vita pl), de nincs elveszve a szezon, időben rendezték a sorokat, az EL-ben topfavoritok, és a bajnokságban is a negyedik helyet birtokolják jelenleg. Hazard is a legjobbkor rázza meg magát, az utóbbi hetekben szebbnél szebb gólokat lőtt, igazi vezér. Ha marad, akkor nyilván kell a BL neki is, ha megy, akkor becsületből is oda akarja vezetni a kékeket (nyilatkozatai alapján utóbbi tűnik valószínűbbnek). Nem lenne rossz ha Sarri ezúttal nem csatárként számítana rá, a Pool elleni mérkőzésük is ott ment el, szélről befelé húzva komolyabb gondot tud okozni, pláne ennek a manchesteri védelemnek.

Utoljára februárban találkozott a két csapat, akkor Londonban volt balhé és Manchesterben volt kék az ég, most pont fordítva van, így azt várom hogy (EL-elődöntő ide vagy oda) legalább egy pontot szerezzen a Chelsea.

Manchester United - Chelsea: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp