A rabati torna második körében tartunk, ahol Polona Hercog következő ellenfele nem tűnik lehetlennek, viszont elég magas oddsot kapunk rá, ahhoz, hogy elgondolkozzunk rajta. A svéd Rebecca Petersonnal játszik, aki szintén salak specialista - Hercoghoz hasonlóan -, azonban idén jóval gyengébb formában játszik.

Kezdjünk is Hercoggal, aki idén veretlen salakon, miután megnyerte a luganói tornát. Ott útközben többek között verte Suarez Navarrót, Sori Cirsteát, míg a döntőben a feltörekvő Iga Swiatek nem tudott neki ellenállni. Ezzel a sorozattal kezdte el a salakos szezonját, ahol az évben a legtöbb pontját fogja begyűjteni. A következő a sorban a rabati torna lehet, ahol az első körben a román Barát verte. Sokáig úgy tűnt, hogy Petra Martic lesz az ellenfele, azonban a horvát a vasárnapi tornagyőzelme után visszalépett és így jött a helyére a lucky loser román. Irina Bara is salakon érzi otthon magát, azonban ő főleg ITF tornákon szokott játszani, így az ellene aratott 7-6, 6-4-ből nem lehet kiindulni. Ettől függetlenül mindenképpen bíztató az idei formája, ráadásul több három szettes meccset is nyert salakon már idén, ez pedig jó erőállapotra utal - ez azért gyakran hiányzik Hercognál.

Ezzel ellentétben Peterson, aki nem indult be nagyon a salakos szezonban sem. Hiába szereti ezt a borítást a svéd, egyelőre az eredményei elmaradnak a várakozásoktól. Első körös győzelmei vannak, azonban a második kör mindig a végállomást jelentette. Luganóban Kudermetova, míg Isztambulban Arruabarrena verte meg nagyon simán. Érdekes, hogy mindkettő veresége alatt a svéd számított az esélyesnek és kicsit az jön le, hogy a bukik túlságosan bíznak benne és ez jelenlegi szorzóján is érezhető. A rabati első körben a svájci Golubicot verte, akinek az idei éve elég gyenge és ellene hozott össze egy 7-6, 6-3-at, ebből pedig nem az jön le, hogy kirobbanó formában lenne.

Hercog, Polona - Peterson, Rebecca: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp