Lehet, hogy Emery első évében sokan többet vártak az Arsenaltól! Fontos azonban leszögezni, hogy bölcsebb nyugtával dicsérni a napot, hiszen semmi sincs még veszve. Amilyen rosszul kezdte a szezont a Valencia, olyan sikeresen zárhat. Mindezek függvényében biztosak lehetünk benne, hogy csütörtökön este valamelyikük nagyon csalódott lesz.

Marcelino döntően egy védekező stílusú csapatot próbált faragni a Denevérekből. Rám cáfol a hétvégi Huesca elleni 6:2-es diadal, ami becsapós „ráhangolódás”. Tényszerű, hogy a Valencia két fordulóval a vége előtt, csupán három pontra van a BL-indulást érő pozíciótól, s ismerve a tradíciót, azért igencsak meglepő lenne, ha a Getafe lenne Spanyolország negyedik számú „top csapata” a 2019/20-as labdarúgóidényben. Messziről, a legmélyebb gödörből ért lőtávolba a Turia parti klub, s még kedvezőbb lehet a pozíció. Míg a Mestallába a teljesen leeresztő, mindent feladó Alaves érkezik, addig a Getafa a Nou Campba játszhatja majd el a „gálavacsora” szerepét. Mindezek tudatában a kettős terhelés véleményem szerint sok most a Denevéreknek, főleg a legutóbbi gólzáporos diadal után, elvárás, hogy átmasírozzanak az angolokon!

Kiemelten fontos az Arsenal szempontjából az Európa Liga! Nagyon látványosan égnek a bajnokságban az Ágyúsok, úgy vélem, hogy mindent alárendelnek a trófea megszerzésének. Ne feledjük ezzel újra BL-főtáblás lehet a klub (a Premier Ligue-ben kilátástalan a kvalifikáció), amely a Wenger éra után, minimum üdvözülést hozhat Emery-nek. Az Arsenal spanyol trénere egyébként is nagy Európa Liga „specialista”, minden jel azt mutatja, hogy imádja ezt a serleget (korábban háromszor hódította el). Őrségváltás zajlik a londoniaknál: Ramsey, Welbeck és Cech is elköszön szezon végén, Lacazette társaival értük is teper majd. Mi kell a vendégek továbbjutásához? Egyetlen egy gól!

Hasonló volt a szituáció az előző körben is. Fogadkozott/elhitte a Napoli, hogy képes lesz kettőt rúgni. A nagy akarásból, befásulás, majd nyögés, és egy beszedett találat lett a vége. Profi módon lezárta a párharcot az Arsenal, most is ezt várom tőlük, a szorzó ajándék!

Valencia - Arsenal: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp