Jó eséllyel az utolsó hazai bajnoki mérkőzésére készül az Eszterházy SC csapata az élvonalban, pontokban ugyanis biztos, hogy kiesett az egri csapat, azonban láttunk már olyan, hogy NB1/B-ből nem akart feljönni senki. Így is történelmi cselekedet az egyetemistáké, hiszen pontokat szereztek a legerősebb női bajnokságban, oda-vissza verték a Békéscsabát. Sérültekkel hadilábon áll Debre Viktor, már a Győr elleni bajnokin is 16-17 éves lányok voltak a keretben, ráadásul a csapat gerince, alapjátékosok a maródiak. A holtpont is az ETO ellen volt, hét (!) személy neve hiányzott a jegyzőkönyvből, gyakorlatilag egy Eszterházy "B" csapat ez, úgy hogy az "A" sem meghatározó az NB1-ben.

A kisvárdaiaknak különösebb tét már nincsen, annyi, hogy a 8-ik vagy a 9-ik helyen végeznek, ami minden tekintetben mindegy, max még a gólarányukat tudják pluszosra kihozni (jelenleg -12). A játékosállomány is teljesen különböző, amíg a hazai oldalon jóformán fiatal egyetemisták, egyesek gimnazisták, addig a Várdát külföldön is elismert válogatott játékosok alkotják. Jó formában is vannak a szabolcsiak, a Fradit otthon 5 gólon tartani szép teljesítmény, hát még idegenben az Érdet 7-tel verni.

Ez a 7-es hendi egész vállalható, még egy egészséges egri csapat is bőven belecsúszna, nem még a fiatalok. A kisvárdaiak amúgy is mumusok, amikor még az NB1/B-ben találkozgattak, akkor sem emlékszek egri sikerre, inkább nagy pofonokra, meg csúfos fordításokra. A győriek ellen mindenki meg akarta mutatni, a szufla is híján lehet, kevesen is vannak, szóval itt a rászámolás is bőven benne van a pakliban.

Eszterházy KFSC (W) - Kisvárda (n): Hendikep - Hendikep tipp