Az Ajax Amszterdam sikeres BL szereplése miatt, szövetségi döntés értelmében, május 15-én rendezik a holland bajnokság utolsó fordulóját. Mint ilyen, rengeteg tét nélküli mérkőzést rendeznek ebben a fordulóban. Az alsóházi kérdések már letisztultak és igazság szerint fizikailag elképzelhetetlen dolgoknak kellene történnie elől is, hogy ne az Ajax nyerje a bajnokságot. A 8., még EL play off-ot érő hely kérdése még elvileg nyitott, de nagyon nagyot kellene hibáznia a Groningennek, hogy ne Ők szerezzék meg a lehetőséget a további küzdelemre. Az általam választott párosítás csapatainak is volt reális esélyük, hogy odaérjenek a play off-ra, de menet közben elhibázták ezt.

A hazai hágai Den Haag leginkább a későn indított hajrája miatt maradt le innen a tavalyi szezonnal ellentétben. Motivációjuk ettől függetlenül a mostani meccsre is maradt. Győzelmükkel megelőznék a vendég tilburgiakat és helyre állna a több éve tartó "világ rendje". A Willem II ellen több mint 10 éve veretlenek otthonukban, ennek megtartása is egy különleges cél lehet. Végül, de nem utolsó sorban, a klub történetében még soha nem volt olyan, hogy zsinórban három éven keresztül győztesen zárják a szezont. Most ezt is elérhetik. Kifejezetten jó formában van a gárda, mert a legutóbbi 5 meccsükből négyet megnyertek, csak a PSV-től szenvedtek vereséget idegenben. Fiatal csatáruk Sheraldo Becker a bajnokság végére ráérzett a gólszerzés ízére. Játéka jól illeszkedik csapata kevés labdabirtokláson és gyors kontrákon alapuló stílusához. Ez vezetett eredményre legutóbb a Feyenoord ellen idegenben (0:2), de otthonukban is gyakran választja ezt a harcmodort Alfons Groenendijk csapata.

Ez a taktika a Willem II ellen is eredményre vezethet, mert ha akarnak még valamit ettől a szezontól a vendégek akkor idegenben is támadniuk kell. A bajnokság végére lerombolták amit addig felépítettek. Ennek betetőzése volt a hétvégi hazai pályán elszenvedett vereségük az alsóházas FC Emmen ellen. 2:0-ás előnyről bukták a meccset 2:3-ra és ennek hatását szerintem a Den Haag ellen is magukban hordozzák majd. Tovább nehezíti a csapat amúgy sem rózsás helyzetét, hogy Adrie Koster edző sérülés miatt kénytelen nélkülözni a csapat egyik fontos láncszemét Fernando Lewis-t. A csapat gólpasszkirálya Damil Dankerlui is formán kívül játszik, rendre lecseréli Őt mestere. A klub honlapján megjelenő lelkesítő Koster nyilatkozatok is nagyon a veszett fejsze nyelére hasonlítanak.

A sokkal jobb mentális állapotban lévő hazaiak győzelemmel búcsúznak az ünneplésre készülő Cars Jeans Stadion közönségétől és a szezontól.

ADO Den Haag - Willem II: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp