Ezt az Örgryte IS - Varbergs BoIS mérkőzést is - akárcsak az előbbiekben említett Mjällby-Trelleborg összecsapást is - a svéd másodosztályban fogják rendezni. És akárcsak annál a találkozónál, úgy ennél is leginkább arról van szó, hogy sikerszériában van az egyik csapat. Egészen konkrétan: ennél a bajnoki mérkőzésnél a vendégcsapat Varbergs BoIS-ról van szó. Főképpen azért, mert a varbergi együttes eddig se nem kapott ki, de még csak döntetlent sem játszott, hanem az ebben a bajnoki idényben játszott 7 mérkőzésből mind a 7 meccset megnyerte. Három meccsen otthon győzött, míg négy meccsen pedig idegenben diadalmaskodott a Varbergs BoIS. Nem rossz mérleg. Szerintem.

A vendégek győzelmére való tippeléskor elsősorban abban reménykedek, hogy nem pont most fog megszakadni, hanem még továbbra is tartani fog a Varberg győzelmi szériája. Persze, tudom én nagyon jól, hogy egyszer majd minden megszakad, s így a Varbergs BoIS sikersorozata is, ám úgy vagyok ezzel, hogy hátha tart még egy keveset a dolog, s nem éppen az Örgryte IS elleni meccsen fog véget érni. Szóval ez a tipp jobbára olyan tipp, hogy hátha "jön". Talán. Vagyis talán igen, talán nem. Nemsokára majd kiderül.

Viszont az ilyen találomra való tippelés mellett azért még az is van, hogy pédául a Varbergs BoIS egyelőre sokkal jobban teljesít idegenben, mint amennyire jól játszik otthon az Örgryte IS. Az előbbiekből következik, hogy nyilván jobb a vendégcsapat gólátlaga, mint amilyen a hazai együttesé (Örgryte IS hazai pályán: 4-4 gól, Varbergs BoIS idegenben: 10-3 gól). És mivel mindkét csapat Dél-Svédországból való, még csak a távolság sem jelentős. Vagyis még az sem lesz majd, hogy a varbergiek sokat utaztak volna és ezért lennének fáradtak. Mert nem, nincs így. Ugyanis talán még 1 óra távolságra sincs egymástól autóval a két település között. Ugyebár az Örgryte IS göteborgi csapat, egészen pontosan Svédország második legnagyobb városának az IFK és a GAIS utáni-mögötti harmadik számú focicsapata. Varberg település pedig a Göteborg-Malmö útvonalon található, Göteborgtól 1 órán belüli távolságra.

A vendégcsapat nagyon jó formában van, viszont a hazai csapat egyelőre még nem teljesít jól otthon, ezért reménykedek a vendégsikerben. Hátha. Talán.

Tipp: győz a Varbergs BoIS.

Örgryte IS - Varbergs BoIS: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp