A svéd - osztrák találkozón véleményem szerint kicsit túl van értékelve a sógorok esetleges gólszerzésére adott szorzó.

Közel sem egy szint a 2 együttes, de azért azt ne felejtsük, hogy a skandinávok a csehek ellen beszedtek egy 5-öst (2:5) és a norvégokat sem sikerült 0-án tartani (9:1). Támadásban Nylander, Hornqvist és Lander továbbra is remekel, ráadásul a legutóbb duplázó és egy asszisztot kiosztó Wennberg szintén kezd formába lendülni, de valójában az egész csapatot fel lehetne sorolni.

Ausztriának eddig nem sikerült meglepetést okozni. Ez azért a lett-orosz-svájci trió ellen egyáltalán nem meglepő, bár a balti országnak bevitt 2 találat (2:5) mindenképp figyelemreméltó főleg úgy, hogy az első gólt emberhátrányban szerezték. A következő 2 találkozón már nem jött össze a gólszerzés, de azért megvolt rá bőven a lehetőség. Mindenesetre a Raffl-Herburger-Schneider hármastól jóval hatékonyabb játékra van szükség, ha nem szeretnének sorozatban harmadszor is 0-án maradni.

Azt nem mondom, hogy a meglepetés veszélye fennállhat ennél a találkozónál, de a svédeknek 2 nap múlva lesz egy jóval fontosabb meccsük a svájciak ellen, majd ott lesznek még a lettek, akik jelenleg a csoport 4. helyét birtokolják. A kötelező győzelmek tehát a mai összecsapással le lesznek tudva különösebb megerőltetés nélkül, de a skandinávok fejében az előbb említett 2 mérkőzés szerepel majd. Itt érzésem szerint "csak" pusztán túllövik majd Bader legénységét, így nem számítok egy koncentrált svéd védelemre, ami 1-2 osztrák gólban simán megmutatkozhat.

A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt