Nem semmi ami folyik a Németeknél mostanában. Odáig jutottunk, hogy az első osztályban az utolsó fordulókra a meccsek többségén nem az over 2,5, hanem az over 3,5 szorzója volt 1.90 körüli. A szombati bajnokikon ennek megfelelően úgy potyogtak a gólok, mintha valaki megrendelte volna őket. Természetesen nem gondolok semmi rosszra, de a kilenc meccsen esett negyvenegy gól 4,5-ös átlagot ad ki úgy, hogy a Schalke-Studttgart gól nélkül ért véget!

Valami hasonlóra számítok vasárnap a Bundesliga kettőben is. Kicsit gyanús a Regensburg és a Sandhausen meccse. A hazaiak a nyolcadik helyről két helyet léphetnének előre győzelem esetén, de igazán a vendégek számára van tétje a csatának. Az Ingolstadt menetelésének az áldozata épp a Sandhausen lehet, ez utóbbi ugyanis két ponttal előzi meg már kieső helyen álló riválisát. A baden-württembergi egyesület 2012 óta játszik a második ligában, és e fontos meccsre több mint egy tucat játékosa nélkül készül. A házi gólkirály Schleusener (17) szerencsére egészséges, és az egész jobb szél, így jöhetnek majd az életveszélyes beadások a Gíslason - Diekmeier párostól.

A hazaiaknál volt időszak a szezonban amikor a feljutáshoz közel álltak, de így is motiváltak, hogy sikerrel fejezzék be a szezont. Többek között azért is, mert ezen a meccsen ül Achim Beierlorzer edző utoljára a kispadon, aki nyáron Kölnbe igazol.

Az őszi odavágó 2-2-re végződött, de feltünő, hogy mindkét csapat utolsó öt meccsén gólárat volt: a haziak 12-12 gólt szereztek és kaptak, és mindössze a Magdeburg ellen nem született legalább négy gól. Vendég oldalról az utolsó öt meccs leggólszegényebbje a múlt heti 0-3 volt, előtte kétszer nyertek 3-2-re, egy 2-2-es döntetlen és 3-1-es siker mellett.

Vasárnapi záró fordulóban is sok dugót várok.

Jahn Regensburg - SV Sandhausen: Gólok száma - Felett/alatt tipp