Szombaton este gazdára talál a DFB-kupa Berlinben. Érdekesség, hogy a Lipcse és a Bayern épp az utolsó előtti Bundesliga fordulóban játszott egymással egy „lapos” 0:0-át. Akkor még nem volt bajnok a müncheni alakulat, de még épp belefért a pontvesztés. Most viszont trófeáért feszülnek egymásnak a felek.

Néhány év alatt nagyot lépett előre a semmiből – meg a pénzből – a Red Bull-os Leipzig. Feljutásuk után megjárták a Bajnokok Ligáját, megvívtak számos Európa Liga csatát. Orbán és Gulácsi végett nem lehetünk közömbösek a csapat iránt, mondhatni naprakészen követi őket a hazai média. Idén bajnoki bronzérmet ért el a hajdani NDK-ás város klubja, amit most akár egy trófeával koronázhat meg. Ragnick képes volt május bajnokijukon megfékezni a bajorokat, viszonylag kevés (11), kaput célzó próbálkozáson tudta tartani a Bayernt. Ez lehet a kulcs a berlini döntőben is. Gulácsi irányításával képes lehet ismét erre a Rote Blue! Érdekesség, hogy 2017-ben szakadt ki látványosan a gólzsák a két csapat egymás elleni meccsén. Akkor az 5:4 alakalmával még Ancelotti vitte Robbenékat, és Hasenhuttl a Lipcsét. Most sokkal stabilabb védekezésre épít Niko Kovac és Ragnick is, nem gondolom, hogy a döntőben rendeznének gólfesztivált. Egyébként utolsó négy találkozójukon egyaránt 3,5 alatt volt a termés, és az egy meccses finálékra amúgy is jellemző a visszafogottság.

Átalakulás lesz Münchenben. A nyári szünetben, lesz bőséggel jövés-menés a keretben – mondhatni valaki már fél lábbal nincs is a csapatnál. Hiába a bajnoki siker, évek óta a nemzetközi babérok elmaradása miatt szomorúak a bajorok. A múlt heti salátástál köré szervezett fesztivál nyilván megviseli kissé a játékosokat. Ribery és Robben szeretne duplázással búcsúzni a csapattól, de korántsem lesz egyszerű a kupadöntő. A Red Bullosok jól tesztelték legutóbbi összecsapásukon a 4-4-2-es zárt védekezést, ebből a „nem hibázunk”, „nem kockáztatunk” felállásból indul majd a finálé. Klostermann és Halsernberg szélsőhátvéd létére rendre a középpályán növelte legutóbb a tömörülést és így Forsberg vezetésével, a müncheniek támadásszervezését nehezítette meg Ragnick.

Úgy érzem, hogy egy tipikus: „egy meccsen dől el minden” találkozót láthatunk. Az ilyen mérkőzések a tét ellenére sem valami közönségszórakoztatóak, a semleges nézők még bele is aludhatnak a kilencven percbe. Most érdemes underezni, nem lepődnék meg egy újabb eseménytelen 0:0-án sem a rendes játékidőben!

RB Leipzig - Bayern München: Gólok száma - Felett/alatt tipp