Ennek a bajnoki döntőnek a bevételeken kívül szerintem nem sok értelme van, a Szeged tükörsimán, veretlenül nyerte meg az alapszakaszt, 5 pontot vert rá a Veszprémre, aztán azóta változtak egy kicsit az erőviszonyok, és már Nagy Laciék a favoritok (szerintem).

Mert a Veszprémről ősszel senki sem gondolta volna, hogy lazán bejutnak a Final Fourba, vagy hogy egyáltalán feláll a gödör legaljáról a csapat Vranjessel, aztán vele nem is, de Davis Davisszel 180 fokos fordulatot vettek a bakonyiak. Nagy Laci meg Ilic bejelentette a visszavonulását, utolsó mérkőzésüket játsszák a hazai közönség előtt, gondolom bajnoki címmel szeretnék befejezni a pályafutásukat. Elkerülték a sérülések is a csapatot, csak Jamali meg Toft-Hasnen, akik amúgy sem játszottak idén túl sokat, meg úgy összességében csapat lett a Veszprém, összeértek a játékosok. Mahé nagyon villogott ősszel, a két szélen a Mackovsek/Strlek és a Gajic/Marguc páros is szinte hibátlant hoz, kapuban pedig a jövő szezontól Szegeden védő Mikler is durvát alkotott a tavasszal. A Flens elleni oda-visszavágón csak 2-2 mezőnyjátékos nem szerzett gólt, szóval mindenki üzemi hőmérsékleten van, mindenki veszélyes a saját posztjáról.

A szegediek ugye végig vezették a bajnokságot, a BL-ben is jót mentek, viszont voltak olyan 5-10 percek a szezon során, ahol nagyon megzavarodtak. Ilyen még az NB1-ben belefért, a BL-ben a csoportkörben belefért, sőt még a Veszprém ellen is belefért a kupadöntőben, viszont a Vardar ellen már nagyon nem, egy-egy rossz periódussal bebukták a F4-t, ilyen szinten egy ekkora áramszünetet nem lehetett büntetlenül hagyni, és egy ilyet a mostani Veszprém is ki fog használni. Ez a Vardar elleni kiesés biztos hagyott nyomokat a lelkekben, a végjátéknál is látszott, amikor elszabadultak az indulatok, ilyen előjelekkel Veszprémben nem nagyon lehet nyerni.

Két dán bíró lesz, azok a dán bírók, akik nem fukarkodnak a két perces büntikkel, Bánhidi, Gaber, Blazevic mind a piros szélén fog táncolni. Hazai pályán most a VP odaver egy pár góllal, oda is kell, hogy nyugodtan menjenek a vasárnapi visszavágóra.

Telekom Veszprém - Pick Szeged: Hendikep - Hendikep tipp