Beárazták a bukmékerek az Európa Liga döntőjét, és a Premier League alapján erősebb Chelsea-t tartják a favoritnak. Olyan sok előzménye van az eseménynek, hogy az ember győzi kapkodni a fejét, jómagam a balhé közeli állapotokból azt szűrtem le, hogy odaadják a serleget és vele az újabb BL-indulási jogot az Arsenalnak!

Baku, ami nálunk sokszor Baki. Nagy port kavar a helyszín a távolság és az utazási nehézségek miatt. A hírek szerint a csapatoknak értékesítésre kidobott 6-6000 jegy se talál gazdára. Pipák az angolok, a helyszín végett – röviden messze van, s jól felnyomják az árakat az utazási társaságok, szolgáltatók. Így van egyfajta érthető „bojkott” a meccs irányába. Itt kompenzálhatja az angolokat a kialakult helyzet miatt az UEFA – ad egy ötödik BL helyet!

Adott a Sarri-faktor! Fura hangvételű hírek jöttek az előző héten a londoni kékektől. Az olasz tanárember kiakadt, hogy a Chelsea-nál a jövőjét ettől a meccstől tették függővé. Miközben azért Európa legerősebb bajnokságából csak sikerült BL-be vezetnie Hazardékat! Hétfőn a döntő előtt két nappal robbant a bomba: Sarri a Juventust veszi át Allegritől! Roppant érdekes, mert a meccsek közben szája szélét, és még ki tudja mit nem rágicsáló Maurició tulajdonképpen edzői karrierje során soha nem nyert senkivel semmit! Az Empoli irányítása hőstett volt, Nápolyban benne maradt az örök remény, és a Chelsea, úgy tűnik csak egy szezont adott a mesternek.

Adott az Emery-faktor! Az Arsenal visszakerülhet a Bajnokok Ligájába, ha szerdán bezsebeli az Európa Ligát! Emery már háromszor megnyerte a trófeát a Sevillával, most pedig jöhet számára a negyedik cím. Nem is tudom eldönteni, hogy motiváció szempontjából mi a fontosabb a kupa, vagy az elit liga. Mindenesetre a spanyol tréner nyert már egy, s mást, de ellenlábasa az örök második megtestesítője.

Mkhitaryan – sztori. Európa liberális, keleti viszonyokat elfogadni nem tudó fele, teljesen elhűlt, hogy 2019-ben egy labdarúgó a nemzetisége miatt nem mehet be egy másik „európai” országba…Sírnom kell, annyira szánalmas az eset, meg unalmas is. A „sors” most vissza kell adja az Arsenal-nak ezt az igaztalanságot, hogy csapattársai az örménynek tudják ajánlani a diadalt!

Szóval ezen a meccsen sem érdemes a focin gondolkodni, de a pénz útján igen. Eladták magukat az UEFA vezetői, egyenlőtlenséget teremtettek, most kompenzálhatnak. Sarri fura távozásával szerintem a Chelsea motivációja nem üti meg az elvárható szintet, az Ágyúsoknak meg kell a BL miatt a meccs! Úgy vélem hamar lerendezik, még a rendes játékidőben, had mehessen mindenki nyaralni, vagy a válogatottjához.

Chelsea - Arsenal: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp