Az 1-es pálya zárómérkőzése lesz a Fognini-Delbonis csata, a Garros egyik leghangulatosabb pályáján.

Az olasz Fognininek az idei a legjobb éve, megdöntötte a saját ranglista helyezését, jelenleg a 11-ik helyen áll, és egy jó Roland Garros szerepléssel (ezzel együtt még 2 kör) sima út vezetne a top 10-be. Még úgyis, hogy februártól másfél hónapig nem nyert meccset, és a monte-carloi versenyig 8 vereséget szedett össze. Azóta mintha egy másik Fabiot látnánk a pályán, szanaszét verte Nadalt, de elütötte Coricot és Zverevet is, és a meglepetésember Lajovicot is legyőzte a döntőben. Azóta nagyon egyben van fejben, ehhez hozzátehetett az is, hogy apuka lett, de mostanában már nem adogat le meccseket flegmaságból és nem is nagyon vitatkozik a székbírókkal sem. A touron az övé az egyik legjobb kéz, nagyon tehetséges, viszont a feje és az "olaszsága" miatt eddig nem fért oda a legjobbakhoz. Az említett tornagyőzelem óta csak Thiem, és Tsitipas tudta megverni, ami azért teljesen belefér. Párizsban a honfitársa, Seppi ellen kezdett, egy kis megingást leszámítva simán hozta a kötelezőt, szerváival dominálta a játékot, a majd 2,5 órás meccsen mindössze kétszer veszítette el az adogatását.

Az argentin Delbonis jelenleg a 76-ik a világranglistán, igazi salakra született játékos. Agyon pörgeti a labdákat, viszont van egy szint, ahol már nagyon nem elég a játéka. És Fognini most az a szint, a 150-es tenyeresek, meg a tiszta lappal megütött fonákokkal már nem fog tudni mit kezdeni Delbonis. Az első körben a 100-ból is kicsúszott Garcia-Lopezt verte 4 szettben, gyanús, hogy a végállomást is jelentette egyesben az argentinnak.

Összességében Fognini most mentálisan és fizikálisan is csúcson van, jelenleg nem jelenthet rá veszélyt egy 50-en bőven kívüli játékos, ha nem is sima 3-ban, de max 4 szettben hoznia kell, és várhat a Bautista-Fritz győztesére.

Fognini, Fabio - Delbonis, Federico: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp