Utolsó fordulójához érkezett a maratoni hosszúságú - 42 fordulós - spanyol másodosztályú bajnokság. Az már eldőlt korábban, hogy az Osasuna és a Granada jut fel simán az élvonalba, s már az osztályozós feljutási helyekre kerülő négy csapat közül három együttes kiléte is kiderült (Malaga, Albacete, Mallorca). Így tehát a spanyol fociliga II. osztályának utolsó fordulójára már csak az maradt eldöntendő, hogy melyik lesz a feljutási osztályozó negyedik gárdája.

Erre a helyre - vagyis konkrétan a 6. hely megszerzésére - még három jelölt volt az előző fordulóban: Deportivo La Coruna, Cadiz, Real Oviedo. Ezen csapatok közül a Cadiz hazai pályán szenvedett vereséget az utolsó előtti fordulóban, maradt 64 pontos és azzal az otthoni buktával valószínűleg "kiszállt" a feljutási küzdelemből. A Real Oviedo győzött otthon, 63 pontja lett és matematikailag még maradt egy kevés osztályozós esélye. A Deportivo La Coruna gólnélküli döntetlent játszott idegenben, az Elche otthonában, s a szerzett pontnak köszönhetően 65 pontos lett, feljött a 7. helyről a 6. helyre, lépéselőnybe került és a negyedik osztályozós helyezés megszerzésének első számú esélyesévé lépett elő.

Számomra teljesen természetes, hogy a zárófordulóból a Deportivo La Coruna - Cordoba CF mérkőzést választottam, hiszen a már "nyeregben" levő hazai együttes tagjainak csakis arra kell figyelniük-vigyázniuk, hogy nyerjenek otthon. Elvileg nem lesz nehéz feladatuk, hiszen a spanyol másodosztályú bajnokság kimagaslóan leggyengébb védelmével rendelkező és már kiesett Cordoba CF lesz az ellenfél. Lényegében utolsó helyezett a Cordoba CF, bár a tabellákon úgy tűnik, mintha utolsó előtti lenne. Pedig csak annyi történt, hogy a Cordoba CF mögé az utolsó helyre rangsorolt nulla pontos Reus Deportiu szezon közben visszalépett a bajnokságból.

Arra tippelek, hogy egy gólnál többet szerez a hazai csapat. Természetesen tudatában vagyok én annak, hogy csak győzniük kell a galiciaiaknak, s ehhez elegendő az 1-0-ás eredmény is. Vagyis első látásra nem muszáj nekik legalább 2 gólt szerezniük hazai pályán. Ám ott van még az a dolog is, hogy leggólerősebb csatáruk, a 16 gólos Quique Gonzalez második helyezett a góllövőlistán, csak mindössze 2 góllal van lemaradva az elsőtől, és még harcban van a gólkirályi cím megszerzéséért. Nyilván a liga leggyengébb védelme ellen tenni fog azért, hogy majd végül gólkirály legyen.

Tipp: Deportivo La Coruna 1.5 gól felett.

Deportivo La Coruña - Córdoba CF: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp