A horvátok elleni hazai találkozó bebizonyította, hogy komolyan gondoljuk az EB részvételt, illetve hogy hazai pályán továbbra is veszélyesek vagyunk. A szurkolók lelkesedése sem csökkent, amit jól mutat, hogy gyorsan elkapkodták az összes belépőt a Groupama Arénába.

Azerbajdzsáni hosszú túra után érkezik haza a válogatott, amely két meccsre készült és ez érzékelhető volt az összeállításban is. Kádár sérülése miatt pihenőt kapott, míg Pátkai és Kalmár is kikerült a kezdőből, ami a keddi meccsre való tartalékolásnak is betudható. Ráadásul a magyar csapatnak nem kellett magából 100%-ot kiadni, amit mit sem jelez jobban, mint a 2-0 utáni visszaállás, amit csak tovább tetőztek a fiúk 3-1 után. Érdekes megnézni a legutóbbi hazai meccseinket is: tétmeccsen az elmúlt öt hazai meccset megnyertük, míg a vb-selejtezők során is csak nagy csatában kaptunk ki a portugáloktól és a svájciaktól. Ezekre a teljesítményekre lehet is építeni, illetve segíthet nekünk az a tény, hogy a vendégek kizárólag a győzelemben gondolkodhatnak.

Wales jól kezdett Szlovákia ellen, azonban a horvátok ellen jött a papírforma vereség. Mivel a legjobb kettőbe kell bekerülniük, így győzni kellene, hogy újra jó pozícióba kerüljenek. Az oddsok is a walesiek győzelmét prognosztizálják, azonban otthon elkaphatjuk őket - legalább egy döntetlenre. Ráadásul Wales mostanában idegenben sem szórta a győzelmeket. Giggs vezetésével egyedül Írországot verték meg (két vereség mellett), illetve korábban már Colemannel is ez volt a probléma a vb-kvalifikáció alatt. Akkor csak a gyengébb Grúziát és Moldovát tudták megverni idegenben.

A találkozó tétje óriási, amelyik csapat veszít, az könnyen lehet, hogy le is mondhat a EB-ről. Nálunk a játékosok nagyon motiváltak lesznek és vannak plusz tartalékaink, ami így, a szezon végeztével nagyon jól jöhet. Amiben bízhatunk még, hogy a walesiek kicsit lebecsülnek minket, illetve Gareth Bale nem fog jó formát mutatni.

Magyarország - Wales: Dupla esély - Dupla esély tipp