A 2019-es női foci-vb-n USA picikét megnyomta a 2. féldiőt, és összehozott egy egészen értelmezhetetlen 13-0-át Thaiföld ellen. Na, ezt csak azért írom, mert a gól vélhetően a választott meccsemen ritka vendég lesz. Németország 2015-ben negyedik lett, emlékeim szerint az elementális szó már akkor sem volt rá igaz, de akkor még komoly egyéniséget játszottak, míg ezt a mostani csapatra nem mondhatom el. Rengeteg remek játékos hagyta abba a kora, vagy sérülés miatt, mondta le a válogatottságot Angerer, Kessler, Behringer, Sasic, és lehetne sorolni még 8-10 nevet, akik vagy Aranylabdát nyerte, vagy vb-gólkirálynők voltak, Aranycipősok, szóval igazi klasszisok. Most is vannak jó játékosok a német csapatban, de sokkal szürkébbek, és ami szerintem látszik, hogy Silvia Neid edző sem dolgozik már a csapattal. Kína ellen mocskosul nehéz focizni, a németeknek nem is sikerült. Egy bombagólt azért sikerült összehozni egy kipattanóból, de igazából a helyzetei Kínának voltak meg, egy remi sokkal igazságosabb lett volna. Ami a lényeg, nekem ez a német csapat nem tetszik, semmit sem látok bennük, amitől éremesélyes lennének, és igazából a keret összetétele, vagy a Kína elleni kezdő sem volt értelmezhető számomra.

Spanyolország női csapata nálam a 'száz helyzet kell egy gólhoz csapat'. Általában mezőnyben szépen gurigáznak, a labdatartással, passzokkal nincs gond, viszont a góllövés, a befejezés a legritkább esetben jön össze. Dél-Afrika ellen vertek 3-at, abból kettőt büntetőből.

Mivel az első körben a németek és a spanyolok is nyertek, így szerintem a két európai együttes ultrakonzervatív, keveset kockáztatós meccsét vízionálom, ahol kevés valódi gólhelyzet lesz. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a legutóbb barátságos találkozójuk végeredményét ismétlik meg tétmeccsen, azaz játszanak egy gól nélküli remit. Az utsó körben a németek Dél-Afrika ellen megszerezhetik a csop. elsőséget, a spanyolok meg vélhetően megszenvednek Kína ellen, igazából ott a vereség is benne van, de mivel négy legjobb csop. 3 is továbbmegy, így a németek elleni a spanyoloknak is tökéletesen megfelel. Egy ultraunalmas 0-0-át várok, ahol mindkét együttesnek jó remiza! Ugye az U20-as ifi vb-n is láttuk, ahol két csapatnak jó a remi, ott becsülettel jött az 1-1, meg sokkal inkább a 0-0.

Németország (n) - Spanyolország (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp