Kiszerválhatják Fucsovics Marcit Stuttgartból

Nem kisebb szervagépet sodort Marci útjába fortuna, mint a kanadai Milos Raonic-ot a Stuttgarti ATP torna harmadik körében. Márpedig füvön hatványozottan nagy adu ász a nagy szerva. hogy kicsit érzékeltessem ebben a különbséget a két játékos között, az első két körben Fucsovics összesen 17 ászt ütött, míg Raonic nem kevesebb, mint 55 ászt durrantott bele a stuttgart-i gyepszőnyegbe.

A magyar versenyző az első körben a spanyol Munart verte nem túl simán, majd a grúz Basilashvili ellen tudott nyerni egy őrült, öt szettes meccsen. Az ötödik szettben a grúz teniszezőnek 3 meccslabda is kevés volt, hogy befejezze a mérkőzést, ez megbosszúlta magát, mert utána Marci az első ilyen lehetőségét továbbjutásra váltotta.

Raonic az óriási szerváinak köszönhetően majdhogynem sérthetetlen adogatóként. A tornán eddig 37 adogatójátéka volt, ebből mindössze egyetlen alkalommal vesztette el az adogatását, azon kívül pedig összesen két game-ben volt breaklabdája aktuális ellenfelének.

Kettejük történelme egyetlen meccset ölel fel csupán, mégpedig tavalyról, amikor ugyanitt, ugyanezen a versenyen találkoztak, akkor Raonic sima két szettben bizonyult jobbnak. Egyébként a kanadai akkor egészen a döntőig menetelt (ahol Federer győzte őt le), tehát vannak pontjai itt, amiket biztosan meg szeretne védeni. Ehhez pedig túl kell jutnia Fucsón, füvön ez nem okozhat gondot neki. Marci ráadásul sok hibával teniszezett az első két meccsén, négyszer is break-elték, plusz megannyi breaklabdához jutottak ellenfelei.

Úgy gondolom, Marci egyetlen esélye, ha valahogy el tud evickélni a tie break-ekig, és ott bízik a szerencsében. Ennek megfelelően akár a game-eket is játszhatnánk over-re, de a magas "line" és Marci tegnapi teljesítménye miatt én inkább megelégszem a sima Raonic win-nel.

Tipp: Raonic

Fucsovics, Marton - Raonic, Milos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp