Szerintem hazai győzelem várható ezen a találkozón. Ám leginkább nem azért tippelek így, mert valamennyire is jobb lenne Kanada fociválogatottja, mert nem, egyáltalán nem az, de mostanság az van, hogy az ellenfél Martinique nemzeti csapata még Kanadánál is nagyon-nagyon sokkal gyengébb. Csak úgy, mintegy mellékesen: Martinique válogatottját valószínűleg még egy gyengébb magyarországi NB I-es klubcsapat - például a Kisvárda vagy a Puskás Akadémia - is simán legyőzné.

Ennek az Arany Kupának a csoportkörében az várható Kanada fociválogatottjától, hogy legyőzze Kuba és Martinique együtteseit, kapjon ki Mexikótól, majd pedig a csoportgyőztes Mexikó mögötti második csapatként jusson tovább. Mindössze csakis ennyi a kanadaiak feladata. Arra már nem kell gondolniuk, hogy mi történhet a negyeddöntőben, mert a végén még idő előtt összekavarodnak a gondolataik, s akkor már talán arra sem lesznek képesek, hogy győzzenek Kuba és Martinique ellen a csoportmeccseken.

Martinique fociválogatottjának játékosairól még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy amikor meglátják a meccs helyszínét, a mintegy 90 ezer férőhelyes pasadenai - Los Angeles környéki - Rose Bowl stadiont, ahová a szigetük teljes lakosságának negyede simán beférhetne, csak nézni fognak, mint a moziban. Egyébként pedig szerintem bőven elegendő annyit tudni róluk és jelenlegi focitudásukról, hogy ugyan régebben egyszer - szerintem tévedésből - megnyerték a Karib Kupát, ami nem tévesztendő össze ezzel a CONCACAF Arany Kupával, hiszen azért ennél sokkal gyengébb megmérettetésről van szó, szóval az utóbbi bő évtizedben még erre a Karib Kupára is csak amolyan véletlenül jutott ki a martinique-i nemzeti csapat. Már amikor azon pár alkalommal kijutott. Mert olykor még erre a gyengébb színvonalú Karib Kupára, ahol jobbára azok szerepelnek, akik sörözés és napozás helyett éppen ráérnek focizni, sem sikerült kvalifikálnia magát Martinique fociválogatottjának.

Tipp: győz Kanada.

Kanada - Martinique: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp