Ajánlott nyernie az uruguayi válogatottnak. Persze, azért valószínű az is, hogy adott esetben még a meglepetésnek nevezhető döntetlen is "beleférhet", hiszen a továbbjutást jelentő helyezés megszerzéséhez elegendő lehet majd Japánt legyőzni nagyobb gólkülönbséggel, de az tűnik biztosabb megoldásnak, ha már Ecuador ellen is győzedelmeskedik Uruguay. Mert bizony ebben a C-csoportban egyáltalán nem árt már a kezdetektől fogva azzal számolni, hogy itt szerepel a Copa America címvédője is, azaz Chile nemzeti csapata. És mivel nagyon úgy tűnik, hogy Chile nem fog megállni a csoportkörben, hanem a kiesési szakasz utolsó mérkőzéseit "célozza" meg, Uruguay számára az tűnik biztosabbnak, hogy az Ecuador és Japán elleni győzelmekkel vegye birtokba a másik továbbjutó helyezést. Természetesen még akár az is előfordulhat, hogy ebből a csoportból a harmadik helyezett is továbbjutó lesz, ám azért erre a véletlenszerű dologra nem érdemes "építeni". Tehát az lehet a megoldás Uruguay számára, hogy nyerjen a nála gyengébbnek tűnő csapatok elleni találkozókon, majd pedig Chile jöjjön, aminek jönnie kell.

Ecuador csapatánál jobbára csak Enner Valencia és - talán - az USA-beli Minnesota United klubcsapatban játszó Romario Ibarra azok a focisták, akikre jobban érdemes odafigyelni a támadásoknál. Persze, tévedésből bárki egyéb másik labdarúgó lába is "elsülhet", most is, mint ahogyan bármikor máskor is, de ilyesmire vélhetően nem kerül majd sor. Uruguay csapatában pedig minden bizonnyal ott lesz támadásban Edinson Cavani, Luis Suarez és/vagy Christian Stuani, középpályásnak ott lesz Lucas Torreira és Rodrigo Bentancur, míg a védelemben pedig várhatóan Diego Godin, Jose Maria Gimenez és Sebastian Coates, a kapuban pedig Fernando Muslera kapnak helyet.

Könnyelműsködhet Uruguay válogatottja, ám úgy vélem, hogy vannak annyira "felnőttek" a focisták, hogy ilyesmit ne az Ecuador elleni meccsen csináljanak. Ezen a találkozón elegendő lesz csak simán nyerniük.

Tipp: győz Uruguay.

Uruguay - Ecuador: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp