Coricnak gondjai lehetnek Sousa-val

Számomra meglepően nagy favorit itt Borna Coric, pedig az idei füves meccsein nem mutatott még igazán meggyőző teljesítményt. sous-hoz hasonlóan ő is négy füves pályás mérkőzésen van túl, és mindkettejüknek 3-1 a mérlege. Sousa-nak nem ez a borítás a kedvence, még csak azt sem mondanám, hogy szervagép, de mégsem írnám le. Egészen könnyedén, két szettben intézte el Hurkacz-ot, aki bizony oda tud pörkölni első szervából. Ha labdamenetek alakulnak ki, minimum egyenrangú ellenfele lesz a horvátnak.

Coric szervai fel tudják adni a leckét az ellenfeleknek, de valahogy ebben a szezonban nem tudja huzamosabb ideig jól beütni az első adogatásokat. Márpedig ha Sousa ellen sem nagyon fognak sülni ezek, akkor bizony akár bajba is kerülhet.

Sousa pedig valamit kitalált idén az adogatójátékaira, három, itt Halle-ban megnyert meccsének 8 szettjében összesen 2 alkalommal break-elték csak meg. Nem gondolom, hogy ez a stabilitás egyik napról a másikra eltűnne a játékából. Márpedig ha stabil lesz, és Coric sem felejt el első adogatásokat beütni, akkor simán elmehetnek tie break-ig, vagy tie break-ekig a srácok.

Az idei füves szezonból kiindulva ezúttal sem várok durva összeomlást egyik játékostól sem, márpedig ha nem lesz, szerintem túl sima szetteket nem látunk majd. Bátrabbaknak meg lehet próbálkozni magasabb határokkal is, én beérem most ezzel. Ha három szettes lesz a meccs, szinte 100% , hogy jó a tipp, de ha csak egyszer eljutnak tie break-ig, már akkor sem nagyon tud elmenni a fogadás.

Coric, Borna - Sousa, Joao: Játékok száma - Felett/alatt tipp