Ha ezt a meccset nem nyeri meg könnyedén Kolumbia, akkor vélhetően "szívni" fog a közeljövőben. Amennyiben sikerülni fog legalább döntetlen eredményt elérnie, vagy netán kisebb gólarányú vereség lesz ebből a Kolumbia - Katar mérkőzésből, még akkor sincsen veszve semmi sem, hiszen várhatóan még így is a csoportból való továbbjutás lesz a vége. Ám ez esetben az is biztossá válik, hogy a kolumbiaiak búcsút inthetnek a kedvezőbb sorsolásnak és "nehezebb" ellenfelek jöhetnek majd a Copa America további mérkőzésein.

Szóval ajánlatos nyerniük a hazaiaknak. És ha már a kolumbiaiak sikerét várom, akkor arra tippelek, hogy legalább két gól szereznek majd a katariak elleni összecsapáson. Persze, azért még simán "összejöhet" az 1-0-ás győzelem, de azért az ilyen eredménynél nagyon "benne van a pakliban", hogy egy katari gólszerzés máris döntetlent eredményezhet. Kolumbia számára pedig túl fontos ez a találkozó és az ezen a meccsen születendő eredmény, hogy csak úgy nemtörődöm módon álljon hozzá a dologhoz.

Az argentinok ellen jól teljesített a csapat, s amennyiben ezt a szintet tudja "hozni" a Katar elleni összecsapáson is, akkor nem lehetnek gondok. Okulni kell abból, hogy a VAR jelenléte új helyzetet teremtett, s bizony nagyon ajánlatos minél hamarabb alkalmazkodni. Hiszen bizony mostantól az is előfordulhat, hogy több gólt szerez egy csapat, mint azt régebben is tette, ám ezúttal már akár az is lehetséges, hogy a több szerzett gólja közül egyiket sem ítélik jogosnak. Lásd még a brazilok esetét a venezuelaiakkal, amely meccsen három gólt szereztek a brazilok, de mégis 0-0-ás döntetlen lett az eredmény.

Ezért a mostani tippem nem is szól másról, mint csak erről a "muszájról". Muszáj győznie Kolumbiának a Katar elleni találkozón. És nagyon nem árt legalább két gól szereznie.

Tipp: Kolumbia 1.5 gól felett.

Kolumbia - Katar: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp