Ezzel a Kuba - Martinique találkozóval számomra a "vak vezet világtalant" kategóriába tartozó mérkőzések soron következő párharcáról van szó. Korábban azt helyesen tippeltem meg, hogy Kanada válogatottja úgy elveri Martinique nemzeti csapatát, mint az a bizonyos szódás a lovát. Azonban ezúttal, ennél a Kuba - Martinique meccsnél váltani fogok, s már nem Martinique vereségére, hanem Martinique győzelmére tippelek.

Na, persze, nem azért van ez így, mert Martinique csapata nagy hirtelenjében egyik napról a másikra jobbá vált volna, mert nem, nincs így, szó sincs ilyesmiről, ám azt vélem, hogy a mostani ellenfél Kuba szerintem még Martinique csapatánál is lényegesen gyengébb. Persze, tudatában vagyok én annak, hogy adott esetben akár meglehetősen "érdekesnek" tűnő kijelentés is lehet az előbbi, ám az az igazság, hogy a karibi térségben (Karib-tengeri szigetállamok, Nagy-Antillák, Kis-Antillák, stb., stb., satöbbi) bőven vannak még Martinique nemzeti csapatánál is alacsonyabb színvonalat képviselő nemzeti válogatottak.

És, szintén persze, még olyasmi aktuálisabbat is lehetne írni erről az Arany Kupa-meccsről, hogy - például - Martinique azért is számíthat esélyesebbnek ezúttal, mert csak 4 gólt kapott az előző találkozón, s nem pedig 7 gólt, mint amennyit Kuba kapott. No, és lehetne még írni néhány hasonló - szerintem - badarságot. Ám nem teszem, hiszen nem érdemes ilyet tenni, hanem inkább kerek-perec kijelentem, hogy kizárólag csak amolyan megérzésből való tippelésről van szó. Jelen esetben egészen pontosan arról, hogy a két roppantul nagyon gyenge csapat párharcánál azt vélelmezem, hogy Martinique egy nagyon-nagyon icipicivel jobb focicsapat, mint Kuba. Azt pedig már csak remélni tudom, hogy éppen annyival jobb, hogy nyerni bírjon.

Tipp: győz Martinique.

Kuba - Martinique: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp