Ha Mallorca, akkor nem a füves pályás tenisz ugrik be először, mégis, egész jó tornát rendeznek ezen a borításon is, minden napra jut csemege. Pontosabban Kerbernek minden napra jut csemege.

A német fellégezhetett, a salak egyszerűen nem az ő világa, szokás szerint nem is ment neki és keveset is játszott rajta egy bokasérülés miatt, viszont füvön az egyik legjobb, wimbledoni címvédő. Ez az öröm látszik is rajta, bár az első fordulóban még rozsdás volt, de aztán sorban darálta be a rangadókat. Sharapova és Caro Garcia is csak asszisztálni tudott, kevés lehetőséget adott Angie. Amikor a formás francia lány brékelni tudott vagy előnybe került, Kerber mindig aggresszívebb teniszre váltott, ennek ellenére megint alig ütött hibát, cserébe duplaannyi nyerőt hozott össze. Nagyon koncentrált, magabiztos, motivált, ebből tornagyőzelem lesz.

Bencicnek nagyon jól sikerült a szezon első harmada, aztán a salakszezon őt is visszavetette egy picit, neki sem az a kedvenc terepe. De a kedvezőbb borítás belőle nem hozott ki annyi pluszt, szerintem nem tűnik olyan élesnek. A német ellen egyébként sem valami jó a mérlege (ahogy Garciának sem volt jó), másodvirágzása óta még szettet sem tudott fogni. Pedig négyszer találkoztak az utóbbi két évben, és idén kétszer is kikapott a felemás kezdést produkáló Kerbertől. Füvön még kevesebb esélyt adnék neki, a német nyesett labdái, balkezes szervái nagyon jól működnek itt. Arról nem is beszélve hogy jobb játékosok tesztelték, mégis könnyebben, meggyőzőbben vette a feladatokat. Igaz hogy nőből van, de nálam egyértelmű esélyes Angelique.

Kerber, Angelique - Bencic, Belinda: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp