"Hála" a lebonyolításnak, nagy valószínűséggel eredménytől függetlenül mindkét csapat továbbjut, mégis jó meccset várok. A brazilok hazai pályán nem lazsálhatnak, őket otthonukban verni pedig szintén motiváló.

Peru nagyon jó benyomást tett rám a vb-n, fantasy csapatom elképzelhetetlen volt perui nélkül. Az az őszinte foci és a küzdőszellem többet érdemelt volna, de a szimpatikus vesztes szerepe maradt nekik. Guerrero még mindig a fedélzeten, az a csávó is elnyűhetetlen, egyben amolyan szimbólum is, amíg a szív dobog, addig meg nem áll. Itt a Copán azért jobban jönnek az eredmények, Venezuela ellen csak meg nem adott gólig és nagy helyezetekig jutottak, de Bolíviát már meg tudták ütni, és a hazaiak ellen sem írnám le őket.

Mert ez a selecao nem az igazi. Egyértelmű hogy a mai foci bár nem bírna el egyszerre Ronaldót, Ronaldinhót, Kakát, Adrianót, de Neymar nélkül ez a csapat színtelen-szagtalan. Vannak hülye dolgai (bár inkább a sérülések azok amik hátráltatják), de egy igazi cselgép, aki félelmetesen kreatív, meg tudja oldani egy az egyben, ki tudja alakítani a helyzeteket, és eleve több embert von el az ellenfél védelméből. Emellett gólerős és még a fetrengéseivel is ki tud harcolni egy rakás pontrúgást, lapot. Nélküle Coutinhóra maradt a támadásépítés, aki azóta csak árnyéka önmagának hogy megkereste a Barca. Firmino nem is biztos hogy teljesen egészséges, de amúgy is hosszú szezon van mögötte, Jesus alig játszott idén, Neres és Richarlison egyelőre nem az a szint, nem kell azon csodálkozni hogy Venezuela ellen 1 alkalommal találták el a kaput, és Bolívia ellen is egy büntető hozta meg az áttörést. A csapat amúgy rohadt masszív, a világ legjobb kapusa, legjobb védői és védekező középpályásai közül jó páran a keretben, de joga bonito az nincs, és most ezen alapul a tipp.

Mostanában a leggyakoribb brazil eredmény az 1-0 és a 2-0, tényleg csak legalja csapatok ellen szakad ki a gólzsák. Peru nem az, Franciaországban is a gallok ellen voltak a legjobbak, ide is egy eltökélt, harcos csapatot várok, akik nem adják olcsón a bőrüket. Két gólos különbségnél tét visszajár, itt három gólt a két csapat között nem látok. (Filipe Luis sárga tetszett még meg, a Copa talán leggyorsabb játékosát, Advinculát nehéz lesz tartani)

Peru - Brazília: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp