Ajánlatos a győzelem Elefántcsontpart számára ebben a "halálcsoportban", ugyanis elképzelhető, hogy már a döntetlen is hatalmas problémákat okozhat majd a válogatottnak. A vereségről pedig már nem is érdemes beszélni, annyira egyértelmű a dolog. És, természetesen, az előbbiek igazak Dél-Afrika esetében is. Hiszen amelyik együttes nem bír nyerni ezen az Elefántcsontpart - Dél-Afrika mérkőzésen, az a csapat minden bizonnyal annyira jelentős lépéshátrányba fog kerülni a D-csoportban, hogy ez az eredmény akár még a továbbjutását is döntően befolyásolhatja majd a későbbiekben. Mivel ennél a párosításnál Elefántcsontpart válogatottjának szurkolok, értelemszerű, hogy Ibrahim Kamara szövetségi kapitány csapatának győzelmére tippelek.

Valószínűnek tartom, hogy ez a találkozó nem fog az elefántcsontpartiak könnyedebb meccsei közé tartozni, hiszen azért a dél-afrikaiaktól a csatár Percy Tau, a szintén csatár Lebo Mothiba, a középpályás Dean Furman és a szintén a pálya középső részén játszó Kamohelo Mokotjo, a hátvéd Thulani Hlatshwayo és/vagy a kapus Darren Keet adott esetben bizony meg tudják nehezíteni az ellenfelek dolgát. Az viszont nagyon jó dolog lehet, hogy a dél-afrikai gárda nem igazán képes az egyenletes teljesítményekre, s bár olykor képes olyan bravúros eredményekre, mint - például - a Nigéria, az Uganda és az Angola elleni döntetlenekre, azért olyanokra is képes, hogy - például – a Malawi, Botswana és Líbia válogatottjai elleni meccseken is döntetlenekkel zárjon.

Egy ilyen hullámzóan teljesítő együttes ellen fog játszani Elefántcsontpart. Szerintem Wilfried Zaha, Nicolas Pepe, Franck Kessie, Jean Michael Seri, Wilfried Bony, Serge Aurier, Maxwel Cornet és társaik képesek lehetnek arra, hogy nyerjenek.

Tipp: győz Elefántcsontpart.

Elefántcsontpart - Dél-Afrika: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp