Mauritánia ezen alkalommal szerepel először az afrikai kontinenstornán. Vagyis: újonc. Még nem tudom eldönteni, hogy ez jó dolgot jelent-e avagy nem. Mert bizony előfordulhat, hogy az újonc jó benyomást akar kelteni bemutatkozáskor és mindent megtesz annak érdekében, hogy jól szerepeljen. Ez Mauritánia esetében gyaníthatóan azt fogja jelenteni, hogy a válogatott összes focistája betömörül majd a saját 16-osa elé, csökkenti az ellenfél támadási lehetőségeit, ahogyan csak bírja erővel és energiával, "hátha lesz majd valami belőle" címszóval mindenki előre rugdossa a labdákat vagy egy idő után mindenki arra rúgja el a lasztit, amerre lát, s az egész csapat várja majd a mérkőzés végét jelentő sípszót.

Kérdéses, hogy ez a - várható - játék vajon mire lesz elegendő Mali ellen? Ennek a kérdésnek már csak azért is kell elhangzania, mert Mali válogatottja több olyan labdarúgóval rendelkezik, akik nem csak megtartani és megjátszani bírják a labdát, de adott esetben még kreatívak is tudnak lenni az ellefél 16-osa környékén és kapuja előtt. Sőt, Mali esetében olyan focistákról van szó, akik gólt vagy gólokat is bírnak szerezni. Hiszen, ugyebár, ott vannak abban a csapatban Moussa Marega (FC Porto), Amadou Haidara (RB Leipzig), Moussa Doumbia (Reims), Youssouf Kone (Lille OSC), Lassana Coulibaly (Glasgow Rangers), Diadie Samassekou (Red Bull Salzburg), Adama Traore (US Orleans - aki nem az angol Wolverhampton Wanderersben játszó Adama Traore), Sekou Koita (Wolfsberg), Moussa Djenepo (Standard Liege), Massadio Haidara (RC Lens), Mamadou Fofana (FC Metz), Cheick Doucoure (RC Lens), Abdoulay Diaby (Sporting CP) és még néhányan. Mauritánia nemzeti csapatában is valószínűleg van 1-2 ismertebb labdarúgó. De hogy ezek nekem nem tűntek fel, az biztos.

Amennyiben Mali képes lesz semlegesíteni és kihasználni Mauritánia csapatjátékát, akkor nem lehet kérdéses, hogy legalább 2 gólt fog szerezni. Főleg akkor lesz ez így, ha véletlenül még a lelkes újonc is betalál majd.

Tipp: Mali 1.5 gól felett.

Mali - Mauritania: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp