Rengeteg meccset láthattunk már, amikor egy hasonló tornán egyik csapatnak sem jó az iksz, aztán valahogy mégis úgy alakul, hogy egy senkinek sem jó döntetlen jön össze, aztán mindkét csapat játékosai lógó orral vonulnak le a pályáról, egymás vállán sírnak, és gondolkodnak, hogy ha újra kezdhetnék a meccset, teljesen más felfogásban lépnének pályára, csak akkor már késő. esetünkben két nem igazán erős csapatról beszélünk, sem Kenya, sem Tanzánia nem a focivilág krémjének tagja.

Nem öntik el Európát légiósokkal, legalábbis nem A+ minőségűekkel. Igazából egy-egy komolyabb név van mindkét oldalon, Wanyama és Samatta, akikről én például tudom, hogy kicsodák, és mégis mit tudnak, de ennyi.

Tanzánia a Szenegál elleni nyitómeccsén sokat támadásban nem tudott hozzátenni. Minden energiája ráment a rombolásra, így is 2-0-ra kikapott. Volt 3 kpau mellé tartó lövése (gondlom én vagy 40-ről, jó afrikai csapat módjára, mert ha a felezőt átlépik, az már lövőtáv sok helyen), kaput egyszer sem találta el Tanzánia.

De Kenya ugyanez pepitába, szintén 0 rovátka a kaput eltaláló lövések rovatban, mindössze négy kapu mellé tartó lövést jegyeztek fel a meccsen dolgozó statisztikusok. Szóval az első fellépésen a 2019-es ANK-n egyik fél sem találta el a kaput. Talán -sőt biztosan- egymás ellen azért lesz egy-két gólhelyzet, de még ez sem biztos. Ezek a csapatok inkább a romboláshoz, a foci gyilkolásához értenek, és nem az építkezéshez. Azért ha megnézzük a jobb, de nem is csak a jobb csapatokat, azért nem nagyon tudunk olyan együttes mondani, ahol az irányító, a játékszervező afrikai. Főleg nem fekete afrikai, mert azért az észak afrikai labdarúgók nyaktól felfelé is jók. A fekete afrikai srácok inkább rombolók, labdaszerzők, jó melósok, vagy tipikus befejezők, brutál sebességgel, de nem szervezők. Szóval lesz itt két csapat, de két támadásban esetlen csapat,és bármennyire nem jó az iksz, igazából iksz esetén mindkét csapatnak megmarad a remény a továbbjutásra, más kérdés, hogy akkor az utolsó körben kell a bravúr. Az sincs kizárva, szóval én egy óvatos 0-0t tippelek erre a meccsre.

Kenya - Tanzania: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp