Lassan bezárul a kör Tomic számára és szépen kikopik a top 100-ból is, ahonnan az ő munkamoráljával nem lesz egyszerű a visszaút. Képességek alapján a legjobbak között lenne a helye, de egész pályafutása alatt a bulik fontosabbak voltak a számára, mint a tenisz. Jelenleg pedig egyre rosszabb fizikai állapotban van, a gyenge edzésmunka ide vezet. A tenyerest még mindig meg tudja suhintani, de labdamenetben már nem sokáig tud maradni, így már füvön is csak futottak még kategóriás játékosok ellen képes alkotni és őket sem simázza le. Antalyában a Carreno-Busta elleni meccsen elég rosszul festett Bernie, normális ellenféllel szemben nem sok sansza van.

Tsonga a másik véglet, hiszen mindig is ott volt benne az őserő és az alázat a játék iránt. Az utóbbi években meggyötörték a sérülések, de újfent visszatért és kezd biztató formát mutatni. Szoros meccsen se Raonic se Federer ellen nem szégyen kikapni füvön. A szoros pillanatokban még nem elég éles, de ezt leszámítva nagyon rendben van a játéka, füvön pedig minden évben odateszi magát.

Eddig 3x találkoztak, mindig a francia tudott nyerni, pedig Tomic jobb éveiben futottak össze. Manapság Bernie már önmaga árnyékának is csak árnyéka, így a sokkal jobb fizikai állapotban lévő, sokkal motiváltabb és alázatosabb franciának ezt a meccset el kellene hoznia. A különbség lehet egyedül kérdéses, mert az ausztrál a jó szervájával és lapos tenyeresével az elején meccsben lehet, főleg ha Jo lassabban kezd, de idővel bedarálja a francia. Nem várok órási csatát, de egy lebiztosított szetthendikepre szavazok inkább.

Tomic, Bernard - Tsonga, Jo-Wilfried: Szett hendikeppel - Hendikep tipp