Ráfordulunk a második hétre hétfőtől a wimbledoni tornán. A spanyol Bautista-Agut fog összecsapni a francia Benoit Paireval. A tét pedig nem más mint, a negyeddöntőbe kerülés. Lássuk a két játékos eddigi teljesítményét.

Bautista eddig még szettet sem veszítve verte Gojowczykot, Darcist és ami a legnagyobb teljesítmény, hogy a fiatal oroszt, Khachanovot is. A spanyolnak nem ez a kedvenc borítása, azonban a játéka bőven megállja a helyét füvön is. Remek szervája van és egy nagyon stabil alapvonali játéka, amit az eredményei is bizonyítanak.

Paire játékát én nagyon szeretem. Ami az ő legnagyobb gyengesége, hogy fejben nem tud általában hosszútávon jól teljesíteni. Sokszor még meccs közben is egy igazi hullámvasút a teljesítménye. Neki az út Londeron (3:1), Kecmanovicon (2:0) és egy viszonylag jó formában lévő Veselyn (3:1) keresztül vezetett idáig. Mint már említettem, kicsit elfogult vagyok a franciával szemben, mivel szeretem a stílusát és a játékát. Jó szervák, gyakori támadó alapvonali ütések és abból röpte játék. Ha jó napot fog ki a francia, akkor még a legjobbakkal is képes felvenni a versenyt.

Itt van azonban az a bizonyos ''ha'', amit azért Pairenál mindig megkell említeni, mert amennyire tud jól játszani, annyira el is tud fejben szállni, és akkor aznapra neki annyi. Ez most azonban egy remek lehetőség számára, annyira nem gyakori, hogy bejusson egy GS torna második hetébe, ráadásul Bautista egy erős ellenfél, de nem verhetetlen. És ezzel tisztában van a francia is. Amit itt várok a meccstől az a stabil adogatójáték mindkét oldalról, kevés brék, illetve az, hogy egyik játékos se fog 3 szetten át úgy koncentrálni és játszani, hogy lehozza bármelyikük is 3-0ra a meccset. Ha pedig nem lesz 3-0 a meccs, akkor ez a 33.5 over simán jönni fog. Eléggé easy moneynak érzem ezt a határt, reméljük az is lesz.

Bautista-Agut, Roberto - Paire, Benoit: Játékok száma - Felett/alatt tipp