Sajnos mar csak a dontok vannak hatra Wimbledonbol... Lesznek meg izgalmak, kiveve talan ezt a noi paros finalet. Velemenyem szerint itt a legegyertelmubb a gyoztes kilete.

A tajvani es a cseh lany a jelenlegi legjobb noi kettos, ez nem is lehet kerdes, nem veletlen hogy nagyon szerettem volna, ha Babos Timiek elkerulik oket valahogy - de Mertens/Sabalenka is be lett daralva. Igy letrejott az alomdonto az elodontoben, es sajnos ott nem sok eselyt kapott a magyar/francia duo. Strycovaek szinte hiba nelkul, vegig stabilan jatszottak (breklabdat sem kellett haritaniuk), es meg az extrakat is ok utottek, nem lehet a jatekukkal betelni (persze tegnap visszavehettek volna). Fuvon elnek meg igazan jol ezzel az okos, kreativ jatekkal ami nekik van, ezen a boritason meg csak ki sem kaptak, Wimbledonban szettet sem vesztettek! Hsieh nyugalma es tapasztalata lehet a kulcs, ilyen meccseken messze a legrutinosabb a negy lany kozul, nyert mar tobbek kozott Roland Garrost es Wimbledont is parosban, es volt vilagelso is(most pedig Strycova lehet az ha ma behuzzak).

Dabrowski es Xu kisebb meglepetesre jutottak el idaig, igazabol a top 10-be is csak nemreg tortek be. Mar harom eve egyutt jatszanak, ehhez kepest az az 5 osszeutogetett kupa parosspecialistakent atlagosnak tekintheto (Strycovaeknak 4 van fel ev + 1 torna alatt), es eddig meg GS-dontobe sem kerultek. Sok azsiai remekel parosban, de Xu-nal tudnek mondani legalabb 5-6 jobbat, a balkezes szervain kivul nem tudom mi tartja az elit kornyeken, az RG-n is rajta ment el a nyerheto meccs. A kanadai sokkal stabilabb, vegyesparosban mar nyert is GS-t, de nem is tul eros, nem is tul ugyes, nagy extrakat tole sem kell varni.

Hsieh es Strycova oldalarol viszont szinte csak azok jonnek majd, tobbszor leirtam roluk mar itt a guruban is, gyonyoru amit a fure tesznek. Ugyan egy GS-donto mindig mas es kulonleges, nem hinnem hogy megtorpanna a tajvani/cseh paros, foleg hogy az egymas elleni merlegbol is onbizalmat merithetnek: ket meccs, ket 2-0 -s gyozelem. Nagyjabol ezt varom mara is.

Su-Wei Hsieh/Strycova, B - Dabrowski, G/Yifan Xu: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp