A hétvégén útjára indul a zsuga a Premier Ligában is, de nem a szigetországiban, hanem az azonos néven futó Orosz pontvadászatban. Bár még csak az első fordulót rendezik, de aki a végelszámoláskor oda szeretne érni az első helyekre, azon csapatoknak már most oda kell tenni magukat. Épp ilyen csapat a keret értékét tekintve a Zenit mögött második CSKA Moszkva is.

Bár a fővárosiak az előző idényben csak a negyedik helyen végeztek de idén a bajnokságért mennek. Egyenes ágon jutottak az Európa Liga csoportkörébe - ami majd csak ősszel kezdődik-, így az addigi időszakban csak a bajnokságra kell koncentrálniuk Akinfeevéknek. Érdekesség, hogy CSKA az utóbbi 17 évben nem kapott ki az első fordulóban! Most a három pontért idegenbe, a Kosmos-Arenába utaznak. Stílusosan kezdenek, ugyanis az előző bajnokságot épp a Krylya ellen zárták. Akkor hálás vendéglátónak bizonyultak és egy tucattal küldték őket haza. Nyáron érkezett a horvát válogatott Sarlija, és így tovább erősödött az előző idény holt versenyben legkevesebb gólt kapó védelem. Meglepő, hogy meg tudták tartani az előző idény gólkirályát, a pár hónapja huszonegyedik születésnapját ünneplő Fedor Chalovot. Viktor Goncharenko keze alatt a fiatal csapat (átlag életkor: 23,9; kiemelném, hogy a középpálya és támadók közül a rutinos Dzagoevez leszámítva mindenki 23 éven aluli) sokat fejlődött az előző évben, de most jöhet el számukra a kiugrás.

A hazaiak épp, hogy benn maradtak az előző szezonban, és ennek függvényében volt is nagy jövés-menés. Az első fordulókban az összeszokottság hiánya sok apró hibát eredményezhet, kiütközhet eladott labdákban, kapott gólokban is.

Nem is kérdés, hogy érték van a vendég szorzóban, de úgy gondolom, hogy a tavalyi 0-0 eredménnyel megszakadt kilences győzelmi szériából nyolcszor két góllal nyerő CSKA most is közétesz kettőt idegenben!

Krylya Sovetov Samara - CSKA Moszkva: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp