Sikerült megnézni két meccsünkből egyet, a Montenegró ellenit, ahol bár voltak a magyar csapat megingásai, azért magabiztosan nyertek a lányok, favorithoz méltóan. Mindössze 18 gólt kaptak, ami nagyon szép, és a7 szerzett gól sem olyan kevés. A nyitómeccs minden drukkja, izgalma mellett egy teljesen vállalható mérkőzés volt. Az utánpótlás csapatokra jellemző hullámzás is megvolt akár meccsen belül, de sok függ attól, épp milyen játékosok vannak pályán, mi egy adott 5-10 perces időszak célja, lehet az eredmény tartása, növelése, stb...

Aztán az osztrákok elleni meccset nem sikerült megnézni, faterom ondta, hogy ami kapura ment, az gól lett. Látva az eredményt, nem túlzott az öreg. Azért Ausztria ellen 31-et kapni az nem gyenge, de sikerült lőni egy híján 40-et, az meg gyönyörű. Valószínűleg érezték a lányok, hogy itt akkor dobnak gólt, amikor akarnak, így az sem nagyon zavarta őket, ha az ellenfél is 30 fölé kúszik.

A spanyolok elleni meccs ismét taktikusabb lesz, azért itt nem fogunk gólzáport rendezni. A kérdés az, hogy a hispán csajok megugorják-e 22,5-ös line-t. Nos, nagyjából határon lesz szerintem, de pár góllal talán igen. Azért a spanyol csapat jó, jó szakemberek dolgoznak arrafelé. Meg igazából szerintem nekik sem céljuk a kevés gólos meccs, hisz a montikkal ikszeltek, így bizony a továbbjutásnál számíthat, hogy a montik lőnek több gólt, avagy ők. Mivel Montenegró vélhetően jól megveri Ausztriát, és szerez két pontot, a spanyolok ha ki is kapnak, nekik jobb egy 40-30-as zakó, mint egy 30-20-as. Persze ez csak példa, szóval ha ki is kapnak, a szerzett gólok száma fontos. A meccset meg egy macedón bírópáros vezeti, ugyanúgy piros-sárga a színük, akár még kicsit lejthet is a pálya a spanyolok felé. Eleve szerintem azért végig vezetni fogunk, picit egy-két alkalommal kaphatnak egy-két ajándék hetest, vagy mi pár nem feltétlenül 2 percet érő kiállítást, és ilyen apróságok mellett azért a 23 gólt a spanyolok képesek lehetnek összehozni.

Magyarország U19 (n) - Spanyolország U19 (n): Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp