Ma kezdődik (azaz 07. 16.-án kedden) az u21-es férfi kézilabda világbajnokság. akad egy-két előre simának mondható meccs, ahol a meglepetés kizárt, leginkább a két csapat közti különbség kérdéses. Nos ilyen meccs lesz a Horvátország-Koszovó találkozó is.

Horvátország igazi kézilabda-nemzet, tradícionálisan jók a horvátok minden normális labdajátékban, foci, kosár, kézi ... Jó az utánpótlás, és bár ott is vannak jobb és gyengébb generációk, azért mindig átlag fölötti a horvát csapat.

Koszovó mit keres itt? Én is ezt kérdeztem magamtól, aztán kiderítettem, hogy az IHF Nemzetközi Kézilabda SZövetség úgyenevezett Inter-Kontinentális tornáját nyerte (hazai pályán) úgy, hogy Taipey, Paraguay, Nigéria, USA és Ausztrália és Új-Zéland volt az ellenfél. Ezeknél az országoknál ugatják a kézit a srácok, Kosovó így hazai pályán ezt a tornát behúzta. Komoly kis torna volt biztos, Új-Zéland Paraguay elleni helyosztóját 25-en néző tekintette meg a helyszínen hivatalosan :D

Egyébként sosem láttam játszani Koszovó U21-es csapatát, így a lejátszott meccseik eredményeit nézem, és azt látom, hogy azért saját szintjén szórja a gólokat, de kap is becsülettel. Szóval innen a kvalifikáció.

Horvátország számára ez egy jó kis labdás edzésnek néz ki, itt az első meccsen lehet egy kis önbizalmat szerezni, nem mintha ennek híján lennének a dalmát srácok. Azért a 33 gól nem sok, ahol ekkora különbség van a csapatok között, ott azért e jobb együttesek félidőnként ilyen 17-18 góllal nyugodtan kalibrálhatóak, így szerintem lazán 35 fölé kéne menjenek. Az U20-as Eb-n igaz nem lett top4-es a horvát csapat, de azért 35-öt szórt a lengyeleknek, 30 körül dobált rendre, pedig olyan csapatokkal is játszott, mint a spanyol vagy a francia. Jönnie kell!

Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt