Sajnos kihagyott tizenegyes is szomorította az előző Chicago tippem, de továbbra is maradok a tengeren túlon. Már csak azért is, mert szombat hajnalban egy nem mindennapi rangadóra kerül sor.

Az MLS történetében mindössze a negyedik californiai derby, az "El Trafico" következik. Az első találkozásuk tavaly tavasszal igen emlékezetesre sikeredett. Történt ugyanis hogy a második félidő elején már 3-0-ra húzott az LA FC, de Zlatan hosszabbításban szerzett második, csapata negyedik góljával mégis nyert a Galaxy. A következő két meccsen remiztek.

Ha lehet azt mondani akkor most az FC van jobbformában: az utolsó három meccsen úgy nyertek, hogy összesen tizennégy gólt szereztek! Ezek közül csak hármat jegyzett Carlos Vela, de az egykori Arsenal csatár tizenkilenc góljával vezeti a gólllövő listát. Rajta kívül Rossi is már tíz fölött tart az átlagban 2,65 gólt szerző efcében. A két spílert nemcsak előszeretettel szolgálják ki a társak, hanem sokszor egyéni játék után találnak be.

A hazai oldalon nem kell bemutatni a legendát, Zlatant. A már harminchetedik évében járó svéd óriás tizenháromnál tart, de az előző idényben is húsz gól fölött termelt. Akkor mégse volt teljes az öröme, mert hajszállal maradt le csapata a playoffról. Most a Galaxy a harmadik a csoportjákban, és ezt kiemelkedő hazai teljesítményüknek köszönhetik. Nyolc győzelem mellett csak egyszer remiztek a Dignity Health Sports Parkban, és átlagban majd háromszor köszönnek be. Bár a középpályás Lletget játéka kérdéses, de párharc hagyományait és a pillanatnyi formákat tekintve gólokat várok. A bukik is így látják, ezért kicsit alacsonyabb is a háromfeles határ, de épp ez az az odds amit még be lehet vállalni.

Los Angeles Galaxy - Los Angeles FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp