Csütörtökön újra pályára lép a Videoton az Európa-Ligában. Ellenfele a liechtensteini kupagyőztes a Vaduz lesz, aki egyszer már csúnyán megtréfált egy magyar csapatot (UTE kiejtése, fájó 4:0-s Megyeri úti sikerrel). Udvariaskodhatnánk, hogy mindenkivel vigyáznia kell a magyar kluboknak, de reálisan nézve a Vidi felé billen a mérleg, s ebben a körben még elvárható a továbbjutás, melynek alapja lehetne a Sóstói győzelem, ha nem Felcsúton játszanák a meccset!

Tovább zajlik a stadionmizéria, nincs megoldás Fehérváron. Így megint a Panchóban játszik a MOL, miközben áll a 14000 férőhelyes aréna. Vicces volt, hogy a propaganda milyen szinten működött a Zeta elleni visszavágó előtt: „Senki ne induljon el a meccsre jegy nélkül, mert nem nyitnak ki a pénztárak, hiszen már csak 49 jegy maradt az online értékesítés után”. Aztán a stadionban, vagy ezer-ezerötszáz hely tátongott üresen…

Montenegrói 5:1-es sikere után lelötyögte „hazai” pályán a visszavágót a Videoton, a korán induló szezon, s az első meccs eredménye lehetővé tett egy barátságos meccset Nikolicéknak. Nem is volt boldog a szerb tréner, hiszen értékelhetetlen volt a múlt csütörtöki 90 perc. Sokan kivannak Huszti és Scepovic állandó játszatásán, s meglepő, hogy a Juhász-Elek belsővédő párossal hozta le két első tétmeccsét a Fehérvár. Látni kell, hogy sok a variációs lehetőség a Vidi keretében, a szezon még hosszú lesz, nyilván minden csapatrészben (kivéve kapus) sokat keverhet még Nikolic. Mindenesetre van potenciál a székesfehérváriakban így nem féltem a csütörtöki találkozótól a csapatot, akkor sem, ha legutóbbi tétmeccsük olyan volt amilyen…(csak zárójelben 13-as szorzó volt az x, az odavágó hat góljából kiindulva, az 1,5 under meg 9!!!). Szóval így is kell nézni ezeket a tét nélküli összecsapásokat, s nem felbosszantani magunkat, a Vaduz ellen minden más lesz!

A svájci másodosztályban elkezdődtek a küzdelmek a hétvégén. Rögtön vereséggel indítottak a liechtensteiniek (Kriens-Vaduz 1:0). Az izlandi Breadlabik hazai legyőzésével (2:1), jutott tovább a Videoton aktuális ellenfele az Európa Ligában, nekik tehát két éles tétmeccsük volt a múlt héten. Mario Frick általában a három belső védős felállást favorizálja, elől ékként a Coulibalival aki pályája elején két idény alatt tíz meccsen lépett pályára a Grasshoppersben, sőt hét angol másodosztályú találkozója is van a Bournemouth színeiben. Komolyabb múltja a szerb Milan Gajicnak van, aki a Young Boys alapembere volt a 2016/17-es szezonig, ekkor azonban már csak hat meccset kapott, pedig korábban a BL-ben is játszott a svájciakkal! Összességében elmondható, hogy Liechtenstein állandó kupagyőztese, osztrák, svájci fiatalokra épít, a csapat keretének értéke a transfermarkt szerint egynegyede a Videotonénak.

Egyértelmű győzelmet, egy nagyobb fokozatba kapcsolást várok Juhász Rolandéktól csütörtökön. Meglepő a meccsre kínált szorzó, szerintem a csapatok közt legalább 2-3 gól különbség van a mieink javára. Nem mondom, hogy könnyű lesz, mert akár öt védővel is bekkelhet a Vaduz. De a három belső védős felállásra sokszor láttunk már csattanós választ a nemzetközi fociban – háromcsatáros agresszív letámadásos játékkal lehet presszingelni és hibára kényszeríteni a labda kihozatalban az ellenfelet. Adott is ehhez két ember: Nego és Petrjak, csak felnő a feladathoz Scepo, vagy még mindig ott van Futács. Szóval lehet könnyű gólokat szerezni, ha okosan felpörögve játszik a Vidi! A győzelem most minimum elvárható.

MOL Vidi FC - Vaduz: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp