Megkezdődnek a küzdelmek a „nem bajnoki” ágon is a Bajnokok Ligájában. A sok csatát megért plzeni Doosan Arénában telt ház előtt tör bravúrra a csah második Viktoria, az elitbe visszavágyó görög ezüstérmes az Olympiakos ellenében.

Tavaly nagyot vitézkedett a Plzen a legrangosabb kupasorozatban. A Real Madriddal az AS Romával és a CSZKA Moszkva együttesével került egy kvartettbe a cseh kiscsapat. Moszkvai váratlan győzelme után haza pályán az olaszokat is legyűrték és az Európa Ligába kerültek, ahol ’19 tavaszán a Dinamo Zagreb jelentette a végállomást. Semleges szurkolóként élmény volt nézni a csehek küzdelmeit, mert nem állt be sohasem védekezni a Plzen. Vrba mester a főként csehekre épülő keretét egyben tudta tartani: Pernika, Kovarik, Chory továbbra is kulcsszerepet játszhat, egyedül a csapatkapitány Hrosovsky iránt van komoly kereslet a Genktől, de a szlovák karmester, még nem írt alá. Egyértelmű, hogy újabb nagy európai kalandot akar megélni a Viktoria. Beindult a 1 Liga is, két győzelemmel 5:2-es gólaránnyal kezdett a Vrba legénység és totál úgy tűnik, hogy folytatni fogja ez a csapat a tavalyi évet! A sikerhez gólok kellenek, és a görögök sem a zárt védekezésre apellálnak.

Tavaly továbbjutott a pireuszi alakulat az Európa Liga csoportköréből, őket a legjobb 32 között a másik Dinamo, a kijevi ejtette ki! A portugál Pedro Martins második szezonját kezdi Görögországban, és közel háromszoros bűdzsével számolhat aktuális riválisánál. Az Olympiakos a nemzetközi fociban is jól csengő „vérbeli” második vonalbeli sztárocskákkal rendelkezik: Valbuena (korábban a Marseille támadója), Ruben Semedo a portugál belső védő, a LaLiga rutinnal bíró Guerrero. Hosszú a sor Papadopulostól, Torosidisig, mindenesetre látható, hogy ez a keret a „nem ma kezdte” kategória!

Egyértelmű, hogy mindkét csapat csoportkörre készül, ahhoz viszont fel kell vállalni a támadófocit. A görögöknek az idegenbeli gól aranyat érne, de a hazaiaknak igazán egy kétgólos siker lenne üdvös. Nagy tempójú találkozón nyílt támadófocit várok ettől az összecsapástól. A csapatok rendelkeznek kellő nemzetközi rutinnal és tudják jól, hogy egy ki-ki párharcban minden mozzanat komoly jelentőséggel bír, ezért kellő agresszivitással lépnek fel mindketten, és már a szünetben is ölünkbe hullhat a 1,5 over.

Viktoria Plzeň - Olympiakos Piraeus: Gólok száma - Felett/alatt tipp