Évek óta megfigyelhető, hogy az európai porondon szereplő klubcsapatainkat négy kategóriába lehet sorolni: A SZTÁROLT (idén a Fradi, tavaly a Vidi); a tisztes helytálló (idén a Loki, tavaly az Újpest); aki pórul járt (idén a Honvéd, tavaly az FTC); és aki pofára esett (idén a Vidi, tavaly a Honvéd). Nagy tanulság, hogy a kupából kieső legnagyobb égést produkáló csapatunk hirtelen nagy diadalt arat a bajnokságban, kompenzálva a történteket. Az újonc Rákóczi pont jó ellenfél ehhez!

Sok mindent mondanak a vaduzi bukás után, csépelik rendesen a Vidit, hangsúlyozom joggal! Jellemző, hogy a csúfos kudarc után egyedül a Kovács Pistit lökték ki nyilatkozni, ő is megkapta a kommentjeit. Talán a legbocsánatosabb teória, a bunda – úgyse sikerülhetett a csoportkör a sorsolás miatt, így leadta a meccset a csapat -, még jobb, mint a focit ilyen alacsony szinten űző „sznob gárda” titulus! Újra baktérium mentes Sóstó, így Fehérváron lesz a meccs, nekem már meg is vannak a jegyeim, mert Kaposvár szurkoló vagyok!!! Sajnos félek attól, hogy most megrázza a pofonfát a Videoton, ha nem lesz látványos a siker, tüntetésbe fordulhat a vasárnap este. Remélhetőleg Nikolics változtat a standard kudarcot valló kezdőn Huszti, Scepovic megy talán a jégre, és egy motivált eredményre törő fehérvári alakulatot látunk.

Nagyon szurkolok a Rákóczinak, miattuk megyek el a mérkőzésre. Waltner Róbert nem fogja beállítani együttesét bekkelni. Egyszerűen nem az a típusú a keret, sem az edzői habitus. Látni kell, hogy Somogyországban a legalacsonyabbak a fizetések az NB1-ben, s bevásárlás sem volt a nyáron. Döntően az NB3-as bajnok, és az nb2-es második helyezést elérő játékosoké lesz a főszerep az idényben, ami megsüvegelendő. Óriási bravúr lenne a bennmaradás, nagyobb, mint a feljutás. Jó a gazdasági elképzelése a klubnak. Vélhetően az élvonalban sokkal nagyobb bevételei lesznek a Kaposvárnak, amit nem kívánnak sztárolt magyar, vagy jött-ment külföldiek zsebébe tenni, hanem inkább megerősítik vele az egyesületet. Alapban jó a terv, de látni kell, hogy a hátországban a Bene Akadémia és a Rákóczi között erős konfliktus van (utánpótlásra szánt pénz az első csapathoz került - pletyka, szakmailag nem dolgozik együtt a két szervezet stb..). Tehát bőven van, mi gyengítse a csapatot, amit Waltner szakmaisága és fanatizmusa ellensúlyoz. Meggyőződésem, hogy a Rákóczi meccsei lesznek a leg gólgazdagabb összecsapások az idei szezonban. Örülnék, ha lenne jó néhány meglepetés diadal, de alapban érdemes lesz overezni meccseiken, mert a csapatvédekezés néhány hónap alatt nb2-esből nem tud nb1-esre javulni.

Minden adott ahhoz, hogy hazai pályán kozmetikázzon a Videoton. Ideális az ellenfél, aki nem fog bunkerezni, végre otthon játszanak. Simán benne van a mérkőzésben egy 4-5 gólos hazai győzelem, de szurkolóként titkon remélem, hogy győzelemmel (1:2) kezd a csapatom! A realitás nem ez, de egy overre jó a meccs.

MOL Vidi FC - Kaposvari Rakoczi FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp