Jót tenne egy újabb győzelem a hazaiaknak. És ezt elsősorban nem azért mondom, de persze, hogy azért is, mert a Royal Antwerp FC edzőjét mérhetetlenül nagyon-nagyon tisztelem és becsülöm, hanem azért is, mert a nemrég kezdődött belga élvonalbeli bajnokságban az antwerpeni csapat már a 3. helyen van és ismét megpróbálja megszerezni a bajnoki címet. És kicsoda a Royal Antwerp FC edzője? Hát bizony a Marosvásárhelyen született egykoron kiváló focista és jelenleg kiváló edző Bölöni László. Az a tréner, akinek köszönheti a futballvilág az angol bajnok, spanyol bajnok, olasz bajnok, sokszoros Bajnokok Ligája-győztes, valamint Aranycipő- és Aranylabda-győztes, Puskás Ferenc-díjas és Di Stefano-díjas Európa-bajnok Cristiano Ronaldo nevű portugál labdarúgót.

Abban pedig a legteljesebb mértékben bizonyos vagyok, hogy a francia AS Nancy (Ligue 2-bajnoki cím és feljutás), a portugál Sporting CP (bajnoki cím, kupa- és szuperkupa-győzelem, valamint két bajnoki bronzérem), az egyesült emirátusokbeli Al Jazira (Gulf Club Champions Cup-bajnok, vagyis az Arab-félsziget Bajnokok Ligájának győztese) és a belga Standard Liege (belga bajnok és kétszeres szuperkupa-győztes) után az újabb belga bajnoki aranyérem megszerzése Bölöni László célja. Jelenleg ott tart a dolog, hogy a korábban négyszeres belga bajnok antwerpeni csapat a két évvel ezelőtti élvonalba való visszajutása után előbb gyorsan stabil középcsapattá vált, mégpedig olyanná, ahol ettől az idény kezdődően már a dobogós helyezés és/vagy a bajnoki cím megszerzése a célkitűzés. Bölöni László edzői munkája vitathatatlanul előrelépést jelent a Royal Antwerp FC számára, s így jobbára már csakis azon fog múlni a dolog, hogy a játékosok mennyire tudnak összpontosítani, valamint mennyire bírják majd a sorozatterhelést és a stresszt.

Az előző fordulóban a Royal Antwerp FC idegenben győzött nagyon, míg pedig a Waasland-Beveren otthon kapott ki nagyon. Elvileg ennek a mérkőzésnek egy könnyed hazai sikerrel kellene véget érnie. Nagyon remélem, hogy a Royal Antwerp FC focistái közül a kongói Dieumerci Mbokani és társaik sokat tesznek majd azért, hogy ez így is legyen.

Tipp: győz a Royal Antwerp FC.

Royal Antwerp FC - Waasland-Beveren: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp