Ez a mérkőzés a török Szuperkupa megszerzéséért zajlik. Ám az a helyzet van, hogy az előző fociidényben Törökországban egyaránt az isztambuli Galatasaray lett a bajnokcsapat is, és a kupagyőztes csapat is, ezért most az fog történni, hogy a Török Kupa ezüstérmese, vagyis az Akhisar Belediyespor fog játszani ismét a Boszporusz-parti együttes ellen. Azaz megismétlődik majd a Török Kupa döntőjében már volt Galatasaray - Akhisar Belediyespor párharc. Igaz, ezúttal már a Török Kupa, hanem a Török Szuperkupa lesz a tét a két csapat számára.

A kupadöntőben 3-1-re győzött a Galatasaray az Akhisar Belediyespor ellen, de az előbb említett dolog mellett ott is látszik a két alakulat közötti különbség, természetesen az isztambuli gárda javára, hogy amíg a Galatasaray játékosai bajnoki címet ünnepelhettek az előző szezon végén, addig az Akhisar Belediyespor az élvonalbeli török bajnokság utolsó helyén végzett (18. hely) és kiesett a másodosztályba. Tehát ez a mostani Galatasaray - Akhisar Belediyespor találkozó a Szuperkupa-döntőben úgy néz ki, hogy Törökország bajnokcsapata (Galatasaray) vívja egy másodosztályú focicsapat (Akhisar Belediyespor) ellen. Szerintem nem tévedek túl nagyot, sőt, talán egyáltalán nem tévedek, ha arra tippelek, ami alap szintű elvárás, vagyis arra tippelek, hogy 1 gólnál többet fog szerezni a Galatasaray.

Törökországban még nem kezdődött el sem az élvonalbeli bajnokság, sem pedig a másodosztályú focibajnokság sem. Valószínűleg még csak a felkészülés utolsó fázisában vannak a csapatok, s még nem várható jobb forma a játékosoktól. Ezért is van az, hogy csak arra tippelek, hogy egy gólnál többet fog szerezni a Galatasaray. Pedig eléggé egyértelműnek tűnik nekem, hogy amikor jó formában vannak a focistái, akkor a Galatasaray egy-két gólnál gólnál azért többet képes szerezni az Akhisar Belediyespor ellen. Ám egyelőre még csak várakozó állásponton vagyok, s arra tippelek, hogy egy gólnál többet fog szerezni a bajnokcsapat.

Tipp: 1.5 gól felett a hazai csapat.

Galatasaray A.Ş. - Akhisar Belediyespor: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp