Shapo Miami ota nem talalta a jatekat, azota tobb mint negy honap alatt osszesen ketto darab meccset tudott megnyerni, a harmadik mar itt, hazai palyan jott ossze. Ennel jobb alkalom a feltamadasra nincs is, ket eve pont itt Montrealban "mutatkozott be" a nagyvilagnak, amikor egymas utan verte Del Potrot es Nadalt, es elodontobe jutott. Nagyon szeret otthon jatszani, mar challenger szinten is a kanadai tornakra kapta ossze magat (kettot meg is nyert), a Davis-Kupaban is pazar merlege van, es a montreali/torontoi Masterseken is maradandot szokott alkotni. Talan mar akkora teher sincs rajta mint 2017 utan, amikor minden kanadai tole varta a megvaltast, miutan Pospisil es Raonic serulesekkel kuszkodott, Bouchard pedig megadta magat az Instagramnak. Iden befutott Andreescu, es Shapo legjobb baratja, Auger Aliassime is, utobbi nemcsak felnott melle, de gyakorlatilag el is robogott mellette. Mindenesetre Denis nagyon jol kezdte a tornat, Herbert-t ket szettben intezte el, Bopannaval parosban pedig nagyvadat ejtett (Mahut/RV).

Thiemnek meg annyira sem izlett ez a fajta nyomas, a hazai kitzbuheli tornan rendre elbukott, egeszen idaig. Szombaton ha nehezen is, de behuzta. Viszont ez a Rogers Cup pont emiatt nem fekszik neki, az osztrak salakrol alig par napja van atcuccolni a kanadai kemeny palyara. Meg soha nem nyert meccset ezen a tornan, soha! Eddig mindig csalodottan erkezett, most viszont vegigteniszezte a hetet, egyik sem idealis. Talan vegig is bulizta a hetveget, masik fontos sikerenek, a kaliforniai gyozelmenek is ugy orult hogy par napra ra Miamiban ra sem lehetett ismerni, es egyebkent is az a fajta jatekos aki nehezen porog fel ketszer egymas utan. Ezuttal az osztrak fanatikusok sem lesznek mogotte, sot.

A hangulat mindig jo ezen a tornan, plane Montrealban, a fiatal csillag miatt biztos telt haz es megorules lesz. Shapo ilyen tamogatassal a hata mogott egy szettre minimum jo kell hogy legyen egy minden szempontbol kimerult Thiem ellen.

Shapovalov, Denis - Thiem, Dominic: Szett hendikeppel - Hendikep tipp