A kazah Astana csapata fogadja a mai nap folyamán a máltai Vallettát. Az Astana az első selejtező fordulóban a Kolozsvár csapata ellen esett ki a Bajnokok Ligájából és került át az Európa Liga selejtezőjébe. Ezután pedig simán verték az andorrai Santa Coloma együttesét. A Valletta pedig a Ferencváros csapata ellen pottyant ki a BL selejtezőből, és került ide.

A meccs esélyese egyértelműen a hazai csapat. Sajnos nem láttam az előző fordulós meccsüket, de az az idegenbeli 0-0 egy andorrai csapattal szemben nagyon csúnyán mutatott pláne, hogy 30+ lövésük volt a meccsen. Biztos vagyok benne, hogy ekkora blamát nem fognak megengedni maguknak mégegyszer a hazaiak.

A máltai Valletta tisztesen helytállt a Fradi ellen. Lőttek a 2 meccs alatt 2 gólt, és pozitiv csalódás volt a játékuk. Bátran támadtak amennyire tudtak, és nem adták fel se az első meccsen 3-0nál, se a második meccsen, ahol pedig neki estek a Fradinak bízván, hogy le tudják dolgozni a két gólos hátrányukat. Hát nem így lett, de respect nekik.

Mi várható a mai meccsen? Egy viszonylag nyíltsisakos, támadó focira számítok. Az Astanának igazából nincs mitől félniük, ha mennek előre és ők játszák a focit, akkor nem okozhat nekik problémát a máltai csapat, akik ugyancsak próbálnak előre menni és támadni, azonban ezáltal nagyon sokszor óriási űr tátong a védelmükbe. A Fradi is lőhetett volna még vagy 3-4 gólt nekik, ha nem rontották volna el a helyzeteket. Nehezen tudom elképzelni, hogy ez egy defenziv, taktikus meccs legyen. Nekem megéri 10 egységyi tétet ez a tipp, mivel kb 85-90%-ra érzem ezt a tippet. Meglátjuk, reméljük a megérzésem nem csal. :)

FC Astana - Valletta FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp