Kristiansundba látogat az Odd. Ez egy olyan kirándulás, ami döntő lehet a bajnoki cím számára, hiába "csak" egy középcsapat a Kristiansund. Kőkemény hazai csapatnak számít, akik nem riadnak meg a bunker focitól és az abból induló kontrákból, ez pedig remek fegyver a legtöbb norvég csapat ellen. Idén hat meccsből egyet vesztettek otthon és azt gondolom nem az Odd elleni lesz a következő.

Majdnem mindenki egészséges és bevethető a hazai oldalon. Egyedül Kastrati kérdéses, de ő is inkább a bevethetők közé tartozhat a jóslások szerint. Michelsenén a nyáron hírverő meccset játszottak a Manchester United ellen Oslóban (0-1) és úgy néz ki jót tett nekik, hogy a PL csapat ellen bírták a ritmust. Szerintem az egyik legalulértékeltebb csapat az Eliteserienben, amit most meg is próbálunk kihasználni. A múlt héten viharos meccset játszottak a nyári szünet utáni első meccsen, ahol a Valerenga a hajrában mentette döntetlenre ellenük a meccset. Ez kifejezetten jó előjel, mivel idegenben nem annyira jó a csapat, míg Ronny Deila fiai otthon sok csapaton átsétáltak. A Kristiansunddal ezt nem tették meg és az Oddnak is kőkemény dolga lesz idegenben.

Pláne, hogy az Odd a hazai szereplésével érdemelte ki a "bajnokesélyes" jelzőt. Otthon 9-ből 8-at nyertek, míg idegenben 2/7 ez az arány. Az élmezőnyben ez a legrosszabb és ez döntő lehet a végelszámolásnál. Szerencséjükre nekik sincs fontos sérültjük (Helmersen sérült, de ifán egy percet sem játszott), így a legjobb csapat mehet a kirándulásra. Viszont ami meglepő volt, hogy az előző hétvégén a Lillestromot alig tudták megverni otthon. Ez vészjósló lehet és szerintem az odds kiváló arra, hogy most is arra fogadjunk, hogy nem fognak győzelemmel távozni a Kristiansund otthonából.

Kristiansund BK - Odds Ballklubb: Dupla esély - Dupla esély tipp