Végre! Nagy esély van arra, hogy kiesik a Stromsgodset az első osztályból. Az a csapat, amelyik az utóbbi években bemutatta, hogyan nem szabad gazdálkodni a rendelkezésünkre álló pénzzel és remek játékosokkal. Most a télen nagy bevásárlást tartottak, azonban remélem nem az új emberektől várnak csodát - sokkal inkább azt, hogy majd a másodosztályból felhozzák őket.

Tehát, a fő problémák, hogy már a harmadik edzőt foglalkoztatják a szezonban. A jelenlegi szakvezető, Henrik Pedersen, Dániából érkezett és azért választották őt, mert egy teljesen új stílust akar megvalósítani a csapattal és ez elnyerte a vezetők tetszését. Kérdezem én: biztos okos dolog egy teljesen új taktikát gyakoroltatni mikor a csapat -6 pontban van az utolsó bennmaradó csapattal szemben és nincs nagyon idő új elemek gyakorlására? Nos, engem nem zavar, mert ha lenne egy csapat, akit megnevezhetnék, hogy kiessen akkor az a 'godset. A nyáron érkezett öt új játékos: hárman teljesen más futballkultúrából, míg ketten norvég alsóbb osztályból. Az utóbbi években voltak hasonló próbálkozások: a Vikingnél 2017-ben több brit érkezett a nyáron (utolsó helyen kiestek), a Sandefjord pedig a spanyolokra szavazott tavaly (utolsó helyen kiestek). Nem túl hízelgő, főleg hogy a 'godset a legutóbbi hét meccsén legalább két gólt kapott, illetve május óta nem nyert.

Ezzel szemben a Valerenga továbbra is küzd a nemzetközi helyért. Az idén nagy valószínűséggel ehhez kelleni fog a dobogó, mivel a kupából valaki elfogja vinni az extra helyet. Deila fiai azonban ígéretesen mozognak, nem láttam még ilyen jó Valerenát mióta követem az Eliteserient (2015?). Ami a legjobban tetszik bennük, hogy bátran támadnak és ehhez megvannak a kellő embereik is. Ami viszont problematikus lehet, hogy a nyáron eladták Ejukét a Heerenvennek 2 millióért. Pótlás egyelőre nem jött, de abban biztosak lehetünk, hogy ezt a pénzt visszafogják forgatni mihamarabb. A kapus Kwarasey és a csk Tollas Nation sérült, viszont mindkettejük meglepően simán lett pótolva. Előbbi egyáltalán nem hiányzik, míg utóbbi hiánya miatt mennék rá inkább a lőtt gólokra és nem a végeredményre. Két gól kell a Valerengától és erre alkalmas ez a csapat!

Strømsgodset - Vålerenga: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp