Megkezdődik az első forduló a francia Ligue 1-ban is. Egyből egy remek meccsel kezdődik a bajnokság. A tavaly meglepetésre nagyon botladozó Monaco csapata fogadja a bajnokságban elől, a harmadik helyen végző Lyon csapatát.

Monaco a tavalyi szezonban épp, hogy csak benn maradt, ami a kerethez nagyon nem volt méltó. Remek játékosok alkotják a csapatot, azonban nagyon akadozott a gépezet. A csapathoz a nyár folyamán érkezett az Atletico Madridtól Gelson Martinez, viszont eladták a belga Tielemans-t aki, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A felkészülési meccseik viszonylag jól sikerültek, és biztos vagyok benne, hogy idén többre vágynak, mint a 18. hely, és szeretnének hazai pályán egy jó kezdést.

A Lyon csapatánál is volt egy kisebb mozgás a nyáron. Távozott a csapattól Mendy és Ndombele és Fekir, míg a helyükre érkezett Mendes a Lille-ből és Anderson a Sampdoria csapatából. Kíváncsi leszek, hogy mennyire állt már össze a Lyon csapata ebben a szezonban, mert a barátságos meccsek azért hagynak némi kivetni valót maguk után. Arsenalt ugyan megverték, viszont mindezek mellett 4 vereséget is elkönyvelhettek.

Na most itt van két csapat: A barátságos meccsek alapján az egyik szinte csak kevés gólos mecset játszott, a másik pedig csak sok gólosat. A Monaco gólt nem kérdőjelezném meg. Otthon játszanak, jól sikerült a felkészülésük is, és biztos, hogy egy győzelemmel szeretnének otthon kezdeni, és ezt a Lyon védelmet most az előzetes jelek alapján amúgy se annyira nehéz feltörni. Azt pedig, hogy a Lyon lő gólt azért gondolom, mert oké, a barátságos meccsek nem sikerültek jól nekik, de gondolniuk kell a BL-re is, hiszen egy hónap múlva az is kezdődik, és jó lenne minnél több pontot gyűjteni addig a bajnokságban, és hát alapból erősebb csapat a Monaconál a Lyon. Két támadó focit preferáló csapat fog most itt egymással szembe nézni, így összeségében úgy gondolom, hogy ez a meccs egy ilyen tipikus 1-1es remis meccs lesz, szóval a tippem, hogy Mindkét csapat lő legalább 1-1 gólt.

Monaco - Lyon: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp