A múlt héten a Boriszov nagy lépést tett az Európa Liga playoff köre felé, s a kedvező sorsolásukat látva a továbbjutás főtáblát is érhet. Kedvező helyzetből várják a visszavágót, s otthon nem is lesz probléma a Sarajevo legyőzése, egyrészt a befejezésekben már az odavágón is kijött a különbség, másrészt szurkolóik előtt kifejezetten jó periódust tolnak, szinte mindegyik ellenfelüket kiütéssel küldik haza, a nyár beköszöntével 3 gól alap az otthoni meccseiken.

A bosnyák futballban már tradíció, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi hadszíntéren otthon kifejezetten eredményesek, ám amikor idegenbeli mérkőzésre kerül sor rögtön súlytalanná válnak. A szarajevói csapat is igen jól reprezentálja ezt, ugyanis április második felétől bajnoki és barátságos meccsen, valamint UEFA rendezvényen mindössze egyszer sikerült vendégként nyerni. Az odavágón voltak lehetőségeik, de a kaput szinte nem is sikerült eltalálni.

Az első meccsen játékban egyenrangú volt a két csapat, a döntő faktor a támadó harmadban volt, ahol a boriszoviak pontosabbak voltak, s a büntető után gyakorlatilag lezárttá tették a párharcot, az FK Sarajevo a szépítő gólja miatt reménykedhetne, de igazi értéke a gólnak akkor lett volna, ha az odavágó van Fehéroroszországban. A hazai csapat képes lesz lemásolni a boszniai teljesítményét, otthon jó formában vannak, ami rendkívül jó helyzetkihasználással is párosul az utóbbi hetekben. A mérkőzéstől két BATE Boriszov gólt várok, ami elég lesz a kettős győzelemmel való továbbjutáshoz is.

Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt