Kísértetiesen hasonló meccs következik, mint az első fordulóban. Kedvenc csapatom, a Kaposvári Rákóczi ellenfele a nemzetközi kupakudarcot követően a liga egyik legjobbja: jelesül az FTC. Az első körben Székesfehérváron állította vissza a hazaiak önbizalmát a Somogy megyei alakulat (4:2), most a bajnoki címvédő otthonában kell eljátszania, ugyanezt a szerepet. Akkor húsz perc se kellett a 2,5 over megvalósulásának, most is úgy vélem, hogy fogadói szempontból ziccer következik.

Az ország foci kedvelőinek hangosabb fele lehúzza a hétközi 0:4 miatt a Ferencvárost, vérmesebb drukkereik empátiát és erőt mutatnak. Európa Ligába vágynak a zöldek, s most végre elkezdhetik a bajnokságot, egyúttal csökken a nyomás 90 percre. Rebrov most megforgatja a keretet, erről Máthé Csaba is nyilatkozott a Dinamo meccs után. Szerepet kaphat Gróf, Varga, Szerető és Bőle. Amúgy is csak 10 légiós nevezhető a meccsre, a friss szerzemény Boli, most eredményesen mutatkozhat be. A keveset játszók most mutathatják meg magukat, így tutti odateszi mindenki a kimaxolt teljesítményt. Kívánni sem lehetne számukra jobb ellenfelet a Rákóczinál.

Látni kell, hogy az eddigi fordulókban Pogacsics kiemelkedő teljesítményt produkál a kapuban, mégis hat gólt kapott a Rákóczi, s bizony a sok lövés miatt értelemszerűen potyázott is már a portás. Hátul Úr és Hegedűs a két belső védő. Biztos sokan emlékeznek Hegedűsre, aki kőkemény védekező középpályás volt fénykorában súlyos térdsérüléséig. Sokáig kérdéses volt, hogy járni fog-e tudni, de elképesztő akarata és kitartása végett újra nb1-es focista lett! Ő nem a fizikai felépítése miatt szerepel a belső védő posztján, hanem az esze miatt, ahogy olvassa, átlátja a játékot. Az élvonalban viszont kellene a fizikum, főként mert a középpályán könnyen átjöttek eddig az ellenfelek, s egy-az egyben (sokszor egy a háromban), vívják meg párharcaikat a játékosok. Mellette a Rákóczi pontrúgásokból, felívelésekből rendre talált eddig gólokat, így most is sima lesz szerintem az over.

A hazaiak lelkének kell egy magabiztos nagyarányú győzelem. A Rákóczi lehetőségei fényévekre vannak ellenfelétől, de a szíve vitte eddig is, viszi eztán is ezt a csapatot előre. Nem fog beállni védekezni a Kaposvár, Waltner csapata felvállalja a nyílt, őszinte játékot, viszont totál be fog szorulni. A vendégek oldalán benne a van a hiba a játékban, míg Boliék felépíthetik magukat a nagyon fontos litván kaland előtt. Potyogni fognak a gólok!

Ferencváros - Kaposvari Rakoczi FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp