Mielőtt a formák elemzésével foglalkoznánk, mindenképpen meg kell említeni egy szomorú hírt, ami befolyásolhatja ennek a meccsnek (is) a kimenetelét. Qiang Wang karrierjében Pete McNamara kulcsszerepet játszott, miután az ausztrál edző vezetésével jutott el a kínai játékos az állandó Grand Slam kiemelésig. Februárban azonban - akkor nagy meglepetésre - elváltak útjaik, mivel az edző nem tudta vállalni az utazásokat már. Később kiderült, hogy rákos és nem is tudta legyőzni a betegséget, így egy hónappal ezelőtt elhunyt. Évekig dolgozott a kínai játékossal, akit azért igencsak megütött ez hír, így nem várhatjuk el tőle, hogy most mutassa élete formáját.

És nem is mutatja! A US Open Seriesben mindössze második tornáját és negyedik meccsét játssza. Cinciben az első körben esett ki Hsieh ellen, míg a Bronx Openen a selejtezős (de főleg salakos) Ferrot, illetve a lucky loser Blinkovát verte. Blinkova kiosztott neki éjjel egy 6-0-át az első szettben, majd utána az orosz saját magát verte meg. Szettelőnyben nagyon idegesen játszott és a kínainak csak játékban kellett magát tartania, mivel az orosz megcsinálta neki a pontokat. Egy olyan meccs volt, ahol azért bíztam Wang továbbjutásában, mert tudtam, így lesz érték a Giorgi elleni meccsében.

Camilla Giorgi csuklósérülés után tért vissza és a korábbi fájdalmaknak nyoma sincs, viszont éhes a sikerre az olasz szépség. Három hónapot (salak szezon) hagyott ki és Eastbourne-ben tért vissza. A füves szezonban csak próbálta magát visszaszoktatni, azonban a US Open Seriest már teljes gőzzel nyomja. Washingtonban döntőzött, míg utána jött két emészthető első körös vereség (Azarenka, Sakkari). A Bronx Openen eddig úgy ütöget, mint visszatérése óta egyszer sem. Kiegyensúlyozott, leüti az ellenfelet a pályáról, így pedig bárkire veszélyes lehet. Mindkét játékos hasonló potenciállal rendelkezik, azonban a testbeszédük és a formájuk eltérő volt tegnap. Ezért ha valakire, akkor mindenképpen a picit esélytelenebbnek tartott olaszra kell tenni! Wang szorzója inkább az első kiemelésnek szól és nem annak, ahogy az utóbbi hetekben játszott!

Qiang Wang - Giorgi, Camila: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp