(intro: Erre a meccsre az előzetesem már megírtam csütörtök délután, de mikor már a végén jártam valami ügyefogyott módon töröltem az összes addig írt szöveget. Ennek ellenére azért nem adom föl, jöjjön az ismétlés.)

A tilburgi csapat egy hete már az első félidőben hozta a tippem: akkor a Sittard otthonában félidőre már 3-1-re vezettek. Az előny bár csökkent a szünet után, de második idegenbeli meccsükön második győzelmüket húzták be (3-2). Nem semmi kezdés lenne, ha egy hazai betli nem csúfított volna bele az összképbe. A Vitesse ellen bár többen birtokolták a labdát, de a kontrákkal nem tudtak mit csinálni, és bezony nem sikerült jól az otthoni szezonkezdet (0-2). Van tehát motiváció a javításra, és ezért a legtöbbet egy olyan játékos tehet, aki az előző idényben epizódista volt. Vangelis Pavlidis akkor mindössze tizennégy meccsen kapott lehetőséget és ötször köszönt be. Ezt a számot már szombaton beállíthatja, ugyanis duplázott egy hete és az első körben a Zwolle ellen is, így idén már négy dugónál tart!

A vendégek tavaly épp hogy nem estek ki - többek között az utolsó előtti fordulóban hasonló felállásban aratott 3-2-es győzelmüknek köszönhetik bennmaradásukat. A nyáron több mint egy tucatnyi spíler cserélődött ki, így Lukkien mesternek új csapatot kell építenie. A gondokat tetézi, hogy öt játékos nem utazhat el sérülés vagy játékengedély hiánya miatt. A hangulat ennek ellenére jó, köszönhetően annak, hogy egy hete megszerezték első győzelmüket (két vereség után). A Heerenven elleni győzelem erőt adhat nekik, és mivel a hazaiak is menni fognak előre, így egy gólzáporos, változatos találkozóra számítok.

Willem II - FC Emmen: Gólok száma - Felett/alatt tipp