Amennyire balszerencsésen ment el a hónap elején az Ostapenko - Pavlyuchenkova meccs, annyira szerencsés volt a számomra a tegnapi Giorgi - Wang csörte. A harmadik szettben a tie-break előtt mindkét versenyzőnek kellett (1-1) meccslabdát hárítania. A rövidítésben a kínai 6-3-as előnyt harcolt ki (újabb három meccslabda), ami után az olasz zsinórban öt pontot nyert, ezzel behúzva a találkozót. A mérkőzés tökéletesen bemutatta a női tenisz kiszámíthatatlanságát, illetve azt, hogy miért is annyira izgalmas a játék. Méltó felvezetése lett a hétfőn rajtoló US Opennek.

De mielőtt belevágunk az év utolsó GS tornájába, hátra van még a bronxi döntő. Tegnap Wang és Giorgi látványosan szenvedett - előbbi esetében nem meglepő -, így adja magát, hogy Linette-t támogassam ma. Viszont előtte foglalkozzunk még Giorgi meccsével, mivel több tanulságot is le lehet vonni belőle. Mi változott egy nap alatt, amitől ez a győzelem ilyen szenvedős lett? A statisztika alapján kevésbé ültek a szervái. Az első szettben (amit el is vesztett) 50% alatt jöttek az első adogatások és így nem lehet egy ilyen típusú versenyzőnek szettet nyernie. A későbbiekre ez feljavult (60+), viszont így is akadozott a gépezet. 8-8 brék volt a meccsen, ami még a női mezőnyben is magasnak számít. Visszanézve az olasz korábbi meccseit, nem először szembesült ezzel a problémával sérülése óta: Azarenka és Sakkari ugyanezért tudta megverni viszonylag simán, mivel ők nem engedtek a saját szervájukból ennyi lehetőséget. Tehát a szerva mindenképpen sebezhető nála, míg a ki nem kényszerített hibák száma könnyedén túl tud ugrani a nyerőkön.

Linette-nél a fő érvem az a STABILITÁS, amit eddig mutatott a tornán. Selejtezőből érkezett, tehát már 7 meccset nyert. Őt Giorgival ellentétben négy meccs alatt négyszer (az olasznál ez 17!) tudták brékelni a főtáblán. Emellett a nyerő - ki nem kényszerített aránya is jobb az olasznál. Egyébként a táblának az alsó fele erősebbnek tűnt a játék képe alapján, mint a felsőé. Linette az előző két fordulóban búcsúztatta Siniakovát és Muchovát, akik tényleg jó teniszt játszottak, ez pedig jelzésértékű a döntő előtt. Giorgi már két életét eljátszotta, miután döntő szett tie-breakban búcsúztatta Wangot és Petkovicot is. Észszerűen itt az underdog Linette felé kell elmennünk fogadás terén!

Giorgi, Camila - Linette, Magda: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp