Ez az év Medvedev számára nagyon vízválasztó volt, hatszor döntőzött, tornát nyert Szófiában, megnyerte élete első Mastersét, bejött a TOP 5-be, mostanra pedig már nagyon számolni kell vele a legnagyobbaknak is. Kerek egy hónapja kezdődött a menetelése Washingtonban, azóta csak Kyrgios és Nadal tudta megverni, és többek között legyőzte a nagy formában lévő honfitársát, Rublevet és a jelenlegi világelső Djokovicot is. Különös, de a fonákja az erősebbik alapütése, megbízhatóbb, mint a tenyerese, gyakorlatilag holnap reggelig pályán tudja tartani a labdát, nagyon stabil alapvonal játékos. Az adogatása is nagyon rendben van, az utóbbi időkben többször is 1 perc alatt befejezi a szervagémeket, sokszor második adogatásra is elsőt üt, ezért nyeri magas százalékban második szerva mögött a pontokat. Gunneswaren és Dellien sem jelentett különösebb akadályt a számára, utóbbi ellen viszont egy kicsit túlóráznia kellett.

Feliciano Lopez nem mai gyerek már, szeptemberben 38 éves lesz, és ő már gondol az aktív játékos utáni életre is, hiszen a madridi verseny egyedüli tornaigazgatója lesz a jövő évtől. Sokat párosozik, ezért a hálónál kiváló, és brutál jó adogatásai vannak. Lábon és fizikálisan viszont sokkal gyengébb, mint az orosz, és ez döntő jelentőségű lesz ezen a meccsen. Kisebb meglepetéseket okozott a harmadik körig, verte a hazaik kedvencét Fritzet és Nishiokat.

Két stílus csap össze, amíg Medvedev alapvonalról stabilan bombázná Lopezt, addig a spanyol inkább minél hamarabb befejezné a pontokat. Minél hosszabb lesz a mérkőzés, annál jobban csökkennek Lopez esélyei, maximum egy szettet adok neki, a nagy formában lévő Medvedev ezt behúzza.

Lopez, Feliciano - Medvedev, Daniil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp