Az az igazság, hogy én egyáltalán nem vagyok semennyire sem a milánói FC Internazionale kedvelője, sőt az általam legkevésbé kedvelt focicsapatok közé tartozik az általában antifutballt játszó FC Internazionale Milano, ám mindezek ellenére úgy vélem, hogy ebben az idényben jól fog teljesíteni ez az olasz élvonalbeli csapat. Ezért aztán – szigorúan csakis sportfogadásügyileg - a megszokottnál jobban figyelek majd ezen alakulat idei szereplésére, s ezt azzal kezdem, hogy a Cagliari elleni idegenbeli mérkőzésen győzelmet tippelek a milánói együttesnek. Legalább lesz, akit káromolni tudok, ha nem “jön” a tipp. Amúgy pedig, egyáltalán nem mellékesen, ha fociról és Milánóról van szó, akkor szerintem ezerszer inkább az AC Milan, mint az FC Internazionale. Ám jobban teszem, ha maradok inkább a kaptafánál.

Szóval: Cagliari - Inter. A hazaiaknál Alessio Cragno, Fabrizio Cacciatore, Leonardo Pavoletti és a magyar vezetéknevű olasz Paolo Faragó fognak kimaradni, míg pedig a vendégeknél a holland Stefan de Vrij fog hiányozni. Elképzelhető, hogy a vendégeknél a kisebb sérüléssel bajlódó uruguayi Diego Godin és Stefano Sensi sem fognak majd játéklehetőséghez jutni, viszont szerintem ezt a dolgot inkább figyelembe sem veszem a meccs kezdéséig. Amúgy pedig semmi baj nem lehet azzal, hogy ha mégsem játszhatnak majd az előbb említettek, hiszen simán pótolni tudják őket a milánóiak. Például úgy, hogy a szlovák Milan Skriniar mellett Andrea Ranocchia és Danilo D'Ambrosio fognak szerepelni a vendégek védelmében.

Azt sem tudni biztosra, hogy a nemrégiben az angol "tehenészektől" (Manchester United) igazolt chilei Alexis Sanchez játszani fog-e avagy még nem, de szerintem ezzel sem érdemes foglalkozni, hiszen az Inter csatársorában játszhat majd az argentin Lautaro Martinez és a belga Romelu Lukaku is.

És amúgy is: a hazaiaktól több fontosabb játékos is hiányozni fog, de szerintem még akár velük együtt is lényegesen magasabb színvonalat képviselnek a vendégek, mint a hazaiak. Nekem pedig az a véleményem, hogy ez a különbség látszani fog e mérkőzés végeredményében. Nem számítok sziporkázó játékra a vendégektől, de arra azért igenis számítok, hogy legalább 1-2 gól különbséggel nyerni fognak.

Tipp: győz az FC Internazionale

Cagliari - Inter: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp